Lux serie 3 – Opal – Jennifer L. Armentrout

Gepubliceerd op

45411314_2127309500653731_4140104012395446272_n

Voor Daemon zal Katy alles doen, ook als ze daarmee haar eigen leven op het spel zet.

‘Opal’ is het derde deel in de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Zelfs nu Katy en Daemon eindelijk helemaal voor hun liefde gaan, kunnen ze niet vrijuit gaan daten. Er komen allerlei andere obstakels op hun pad. Vrienden blijken ineens vijanden, en hoewel ze ook hulp krijgen uit onverwachte hoek, zijn ze hun leven verre van zeker. Maar ze houden stand. Ze moeten wel. Met ‘Opal’ zit je midden in het verhaal van Jennifer L. Armentrouts verslavende Lux-serie, de hotste fantasyserie van het moment.

Er is niemand zoals Daemon Black. Katy is er inmiddels volledig van overtuigd dat hij van haar houdt en voor haar gaat, waardoor zij zich ook aan hem kan overgeven. Maar erg veel tijd en rust samen krijgen ze niet. Daemon en Katy moeten hun krachten bundelen om de waarheid te ontdekken over de geheime organisatie die de hybriden martelt. Langzaam maar zeker komt Katy erachter dat ze vrijwel overal toe in staat is. Hoewel ze de dood van een dierbare nog niet heeft verwerkt en vrienden ineens vijanden kunnen worden, laten zij en Daemon zich niet tegenhouden.

Dawson is weer terug, de verloren broer. Qua uiterlijk lijkt hij heel erg veel op zijn broer Daemon, maar zoals ze hem hadden beschreven: leuk, grappig en charmant, kwam bij Katy eerder over als stuurs en afstandelijk. Maar heel eerlijk, dat was niet zo vreemd na wat hij allemaal had meegemaakt. Katy en Daemon liggen net samen in bed te luieren, als er iets groots en wits door het raam komt zetten. Met de schrik in hun ogen zien ze dat het een dode man is. Gelijk wordt het Bat-signaal uitgezonden en niet veel later zijn er heel veel aliens bij elkaar. Katy der huis werd in de gaten gehouden, eigenlijk werden zij allemaal in de gaten gehouden. Maar door wie en waarom? Ze proberen voor zover dat mogelijk is, alles zo terug te zetten dat Katy’s moeder er niets van zou kunnen zien. Katy moest weer liegen tegen haar moeder. Sinds ze door Daemons toedoen een mens-alienhybride was, gebeurde dat steeds vaker. En Katy merkt dat dat steeds zwaarder wordt. Maar de waarheid vertellen was ook geen optie, dat zou te gevaarlijk zijn. Als Katy samen met Daemon in de sneeuw ligt, een sneeuwengel te maken, vraagt ze zich af hoe Daemon van allergrootste hork naar de liefste jongen is veranderd. Een ding weet ze zeker, ze is tot over haar oren verliefd op Daemon. Dawson was weer teruggegaan naar het kantoorgebouw waar hij vastzat en wilde zich het liefst weer gevangen laten nemen, al was het alleen maar om bij Beth in de buurt te zijn. Ook al houden Daemon en Dee hem in de gaten, iedere keer probeert hij het weer. Katy had voorgesteld dat Dawson gewoon weer naar school moest gaan, zo konden ze hem in de gaten houden en had hij iets te doen. Maar wat er na de komst van Dawson in de wandelgangen werd verteld, werd alleen maar erger toen Katy iemand voor de klas zag staan. Zij schrok niet als enige, ook Matthew liet zijn papieren vallen, dit had echt niemand verwacht…

“Opal” is het derde deel van de vijfdelige fantasyserie ‘Lux’ van Jennifer L. Armentrout.
Het is net alsof je bij vrienden op bezoek gaat, zodra je de deur open doet, zit je weer in het verhaal. En dit keer gaat alles er iets heftiger aan toe, zelfs de passie tussen Katy en Daemon wordt heftiger, de bliksemschichten komen er nog net niet vanaf. Maar tijd wordt ze niet veel in de passie gegund, er zijn andere dingen die meer hun aandacht vragen. Zoals Dawson, zijn geduld raakt langzaam op, hij wil Beth gaan halen met alle gevaren van dien. En Beth weghalen, daarvan weet je dat dat haast godsonmogelijk is. Maar dat is niet het enige, naast alles wat om hun heen gebeurt, moeten ze proberen zo min mogelijk op te vallen en dat valt niet altijd mee. Dit deel is zo verslavend, sterker deze hele serie is verslavend. Wat kan Jennifer je meeslepen in een verhaal waar het onmogelijke en het onbekende, je zo vertrouwd laten voelen. Een bijzondere wereld waar mens en alien naast elkaar leven. Waar vriendschap en familie dierbaar zijn, maar waar ook je beste vriend(in) je grootste vijand ineens kan zijn. Jennifer weet de spanning zo op te bouwen, dat af en toe je hart in je keel zit, hoe gaat dit allemaal aflopen. Achterin is een preview van het volgende deel dat je doet smachten naar meer, gelukkig komt deel vier “Origin” op 22 november 2018 uit.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789401913744
Aantal pagina’s: 488
Prijs: € 15,00

[bol_product_links block_id=”bol_5beea50d910c7_selected-products” products=”9200000095471429,9200000095679456″ name=”Lux serie 3 – Opal – Jennifer L. Armentrout” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.