Summoner reeks deel 4 – Prequel – De Outcast – Taran Matharu

Gepubliceerd op

9789000362271

De outcast vertelt het verhaal dat voorafgaat aan De nieuweling, over Fletchers latere leermeester Arcturus.

Arcturus is een weesjongen die werkt als stalknecht als hij ontdekt dat hij in staat is om demonen uit een andere wereld op te roepen. Hij wordt naar de Vocans Academie gestuurd, waar de verloren kunsten van oproepen, toverspreuken en demonologie worden onderwezen aan de edele kinderen van het rijk. Arcturus is de eerste gewone burger die begaafd is met deze vaardigheid en dat bevalt de adel en de aanwezige machten allerminst. De jonge summoner maakt dan ook snel vijanden. Met niemand behalve zijn demon Sacharissa aan zijn zijde, moet Arcturus zichzelf bewijzen.

Arcturus is een wees, en nu ook een jonge stalknecht, hij is verkocht aan een herbergier. Wanneer hij wil weglopen van zijn leven nu, van alle mishandelingen en wandaden en er per toeval achter komt dat hij demonen kan oproepen komt hij terecht op Vocans Academie. Maar niet voordat hij bij de koning en de onfortuinlijke jonge edele is gebracht waar de summonrol en het leer van is die hij die nacht heeft gestolen en gebruikt. Het blijkt dat Arcturus de jonge edele zijn Demon heeft ‘gestolen’/overgenomen en daar zijn ze op z’n zachtst gezegd niet blij mee. Maar in plaats van Arcturus te straffen voor deze daad, brengen ze hem naar Vocans academie. De academie is het onderwijs voor het oproepen van demonen. De eerste edele waar hij mee te maken krijgt onderweg naar Vocans is Elizabeth Cavendish en hij vind haar aardig, hoe anders dan de edele die hij tot nu toe heeft leren kennen. Als ze hem afzet op Vocans heeft ze een goede raad voor hem die hij maar beter ter harte kan nemen en opvolgen want helaas voor Arcturus worden de lessen, tot nu toe, alleen aan edele kinderen gegeven. Kortom Arcturus maakt snel vijanden en zal zichzelf moeten redden, samen met zijn demon die hij van de jonge edele heeft bemachtigd. Zijn demon is een Canid demon en ziet er prachtig uit, het lijkt qua grootte op een flinke hond met diep zwarte vacht en twee prachtige grote blauwe ogen met erachter een kleiner paar, het heeft een beetje een puppyachtig voorkomen vind Arcturus door de grote kop en te grote dikke poten. Wanneer hij erachter komt dat zijn Demon een vrouwtje is weet hij bijna meteen haar naam, Sacharissa. Wanneer hij op school tegen zijn verwachting in toch vrienden maakt en hij uitgenodigd word voor een uitje gaat het flink mis. Rebellen zijn op zoek naar Arcturus en wanneer ze op de vlucht slaan komen ze in het Orkwoud terecht, wat honderd keer erger is dan de rebellen. De kinderen komen in gevaar en zullen met de weinige kennis die ze hebben zichzelf moeten zien te redden. Maar helaas komt het gevaar niet alleen van buitenaf, wat hun situatie nog complexer en gevaarlijker maakt. Waar kunnen ze nog heen en wie is er nog te vertrouwen?

Dit is een prequel, dus áls je de eerdere Summoner boeken niet hebt gelezen mis je niks (al zou het wel érg zonde zijn want het zijn geweldige verhalen). De cover is mijn favoriete kleur, paars, en dat geeft precies het gevoel weer van het verhaal, raar maar zo voelt het verhaal voor mij aan. Je ziet Arcturus met Sacharissa voor een prachtig gevormd licht staan. Het verhaal word net zo heerlijk, snel en meeslepend geschreven als de voorgaande drie delen en je zult moeite hebben om het weg te leggen. Het gevoel, de verbondenheid die eigenlijk meteen tussen Arcturus en Sacharissa is ontstaan is zo bijzonder en word ook weer zo mooi verteld dat je het kunt voelen. Het einde is emotioneel maar ook mooi en in mijn ogen zou je dit als redelijk open eind mogen beschouwen (al ben ik bang dat dat valse hoop is?). Een spannend, meeslepen en mindblowing deel in deze serie die je niet mag laten liggen. Ik hoop dat Taran nog veel meer van dit soort geweldige verhalen gaat schrijven want de stijl is heerlijk, je droomt erin en ermee weg en beleefd wat de personages beleven. Je staat bijna zelf met een zwaard in je hand en je demon aan je zijde tegen de Orks te strijden zo levendig en goed is het geschreven. Zulke boeken zouden een extra vermelding moeten krijgen omdat ze zo ontzettend fijn zijn om te lezen.

Uitgeverij: Best of YA
ISBN: 9789000362264
Pagina’s: 367
Prijs: € 18,99

[bol_product_links block_id=”bol_5b2f51e6d1ce4_selected-products” products=”9200000090845453,9200000090917941″ name=”Taran Matharu” sub_id=”Prequel – De outcast” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.