Serafina en het Versplinterde Hart (Deel 3) – Robert Beatty

Gepubliceerd op

img_20180706_130434_811

Een tovenaar met duistere krachten doolt ’s nachts door het woud. Er gebeuren vreemde dingen: een storm steekt op, rivieren overstromen en bomen worden uit de grond gerukt. Het kwaad is terug. Serafina, die half kat en half meisje is, bedenkt samen met haar vriend Braeden een riskant plan om de tovenaar te verslaan. Zullen ze het landgoed kunnen redden? Ook nu het kwaad sterker is dan ooit?

Bij het openen van haar ogen, ziet Serafina helemaal niets, alles is zwart. Haar eerste ingeving is dat ze is blind geworden. In paniek probeert ze met haar handen de omgeving waar te nemen, waar ze zich bevindt en dan slaat de paniek toe. Ze roept zichzelf tot orde en met de raad die haar vader altijd in problemen geeft, zet ze zich zover dat ze zelfs kan ontsnappen aan het lot waarin ze zich begeeft. Ze is heel erg moe en heeft totaal geen fut meer, maar ze moet hoe dan ook daar zo snel mogelijk vandaan. Hoe was ze in godsnaam in deze situatie belandt en nog beter wie had haar dit aangedaan?

Ze probeerde zo goed als ze kon, te herinneren wat zich had voorgedaan. Maar dan slaat haar angst om en wil ze zo snel mogelijk naar Huize Biltmore. Er zal toch niets met haar dierbare zijn gebeurt, dat ze nu alleen over is gebleven? Op haar weg naar Huize Biltmore doemt er ineens even voor haar een zwarte vorm op en door haar nieuwsgierigheid blijft ze staan kijken. Ze beseft zich dat dit foute boel is. Die zwarte vorm, dat wezen had invloed op het weer, sterker ze voelde zelfs dat zij erin mee glipte. En er was niets wat ze ertegen kon doen, de zwarte vorm had haar in zijn grip. Maar Serafine gaf de moed niet op en bleef zich verzetten en het lukte haar om uit de grip te ontsnappen. Als ze bij een sterk stromende rivier staat, verschijnt er ineens een man, een oud Keltische druïde en alles in het lijf van Serafine schreeuwt: “VLUCHT”! Hoe kon ze zo dom zijn, natuurlijk kon dit alleen maar het werk van een tovenaar zijn.

Bij het bereiken van Huize Biltmore, blijkt er een feest aan de gang te zijn, maar nergens is haar vriend Braeden te zien. Serafina ziet mevrouw Vanderbilt staan, en zodra ze haar goed ziet weet ze dat er meerdere dagen voorbij zijn gegaan. Ook al mocht ze nu overal in Huize Biltmore lopen, toch houdt ze zich schuil, zodat niemand haar kon zien. Bij het volgen van meneer Vanderbilt, ziet ze Braeden en dan slaat de schrik toe, wat ziet hij er slecht uit. Maar ze huivert zelfs nog meer als ze Braeden over haar hoort praten. Het liefst zou ze zich omdraaien en weg lopen. Maar ze geeft niet op en gaat verder op zoek. Ze moet wel, want met die tovenaar in de buurt, weet je dat er niets goeds op komst is. Als Braeden het huis uitsluipt, besluit ze hem te volgen. In haar ooghoek ziet ze een spiegel en deze bevestigde het waar ze zo voor vreesde. Maar ze bleef Braeden volgen en probeerde hem zelfs te waarschuwen en te vragen of hij terug wilde gaan. Als hij het kistje wat hij had opgegraven opent, slaat haar paniek helemaal toe. Wat is Braeden aan het doen en waarom?

20180711_074414

“Serafina en het versplinterde hart” is het daverende slot van de trilogie over Serafina. Ook dit keer moet ze weer de strijd aangaan tegen duistere krachten rondom Huize Biltmore. Maar nu staat ze er in het begin helemaal alleen voor. Die eenzaamheid wordt zo mooi omschreven, dat je haar angst gewoon voelt. Maar het is juist de familie en vriendenband, die haar weer hoop en kracht geven om door te vechten. Robert Beatty weet met weinig woorden je zo´n mooi totaal beeld te geven in de wereld van Serafina en je vast te houden, want je wilt hoe dan ook weten hoe alles afloopt. Het is een fantastische reeks, die je zeker moet lezen. Robert schrijft in zijn dankwoord dat hij met een ander personage verder gaat, maar dat in de toekomst Serafina erin voorkomt. Mijn nieuwsgierigheid is zeker gewekt, de aankomende boeken van Robert Beatty hou ik hoe dan ook in de gaten.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401442541
Aantal pagina’s: 376
Prijs: € 16,99

[bol_product_links block_id=”bol_5b48ac8d03120_selected-products” products=”9200000091371820″ name=”Serafina en het Versplinterde Hart (Deel 3) – Robert Beatty” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.