Terug naar dwaaleiland – Melissa De La Cruz

Gepubliceerd op

terugnaardwaaleiland_g

Oost, west, thuis best.

Vooral als thuis het beruchte Dwaaleiland is. Wanneer ze een mysterieuze uitnodiging krijgen om terug te keren naar het eiland voelen Mal, Evie, Carlos en Jay zich snel weer thuis in hun oude buurt. Maar niet alles is zoals het was toen ze het eiland achterlieten. Als ze een duister mysterie ontdekken in het hart van het eiland moeten ze alles op alles zetten en hun talenten bundelen om het koninkrijk te redden.

Mal zit nu op Auradon op school, Auradon prep. Ze vindt schil erg leuk, in plaats van altijd maar snode duistere plannetjes van haar moeder uit te voeren mag ze nu bijvoorbeeld tekenen en meer dingen die ze erg leuk vind. De aardbevingen op het eiland vindt ze maar eng en word er misselijk van. Jay speelt startpositie bij het spel tourney wat hij te gek vindt. Prins Ben heeft het maar moeilijk nu hij de verantwoordelijkheid over Auradon heeft gekregen omdat zijn ouders, belle en het beest, op verre cruise zijn. Al die verantwoordelijkheden eisen zijn tol, hij mist zijn trainingen van tourney doet niet veel met vrienden en contact met de jongeren van dwaaleiland word er ook niet beter op. Ben vind Mal erg leuk en andersom is er ook wel interesse maar ja als je elkaar zo weinig ziet is het lastig elkaar echt te leren kennen. Ondertussen ‘veilig’ op Auradon krijgen de vier vrienden van dwaaleiland, Mal, Evie, Jay en Carlos een vreemde anonieme boodschap dat ze direct terug moeten naar dwaaleiland nog vóór de nieuwe maan, ze begrijpen er niets van maar allemaal hebben ze er een naar gevoel. Ze denken er sterk aan om terug te gaan en te onderzoeken wat er aan de hand is maar vooral wie er achter de berichten zit. Op het eiland aangekomen bekruipt de vier vrienden het gevoel dat er meer te gebeuren staat dan ze in eerste instantie verwacht hadden. Er heerst een raar sfeertje en iedereen gedraagt zich achterbaks of achterdochtig. Wanneer de vier of eigenlijk drie vrienden, want Malafide zit al opgesloten, op zoek gaan naar hun ouders komen ze voor een verrassing te staan namelijk dat hun ouders er niet zijn, écht niet zijn. Ze lijken wel van het eiland verdwenen. Wanneer de vier vrienden op zoek gaan naar de talismannen die alles naar het goede óf het slechte kunnen draaien komen ze voor een paar flinke verrassingen te staan.

Een heerlijk vervolg op ‘dwaaleiland’. De vier vrienden zijn helemaal omgedraaid naar het goede en dat geeft weer een bijzonder twist aan dit vervolg. ‘Terug naar dwaaleiland’ is een spannend deel over de zoektocht naar belangrijke voorwerpen die de vrienden in gevaar brengen maar ook dichter bij elkaar lijkt te brengen. De personages zijn weer zo neergezet dat je je echt in Auradon waant. De cover is ook weer erg pakkend met zijn felle kleur rood dat goed bij het verhaal past. Waar het in deel 1 ‘dwaaleiland’ echt ging om de personages op dwaaleiland en dwaaleiland zelf komen er in dit deel meer andere dorpen, steden en minder prominente personages voor en dat maakt het verhaal erg wervelend en vlot, er gebeurd erg veel en de verschillende karakters hebben allemaal hun eigen inbreng en rol in dit vervolg.

Uitgeverij: Unieboek spectrum – Best of YA
ISBN: 9789000350612
Pagina’s: 249
Prijs: € 15,00

[bol_product_links block_id=”bol_57a891fd04fb7_selected-products” products=”9200000057346332,9200000062008768″ name=”terug naar dwaaleiland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.