Ziel van ijzer (Deel 3) – Patricia Briggs

Gepubliceerd op

576000653e5dc4.71366715

De 26-jarige Mercy Thompson zou zo graag een kalm, rustig, geordend leven hebben – tenminste, dat houdt ze zichzelf voor. Helaas is ze in werkelijkheid meer een wandelende chaosmagneet. Dat kan natuurlijk liggen aan het feit dat ze zelf de vorm van een coyote kan aannemen, ze haar huis deelt met een weerwolf en ze onder haar vrienden ook vampiers en Fae telt…
Haar chaotische leven is nog een stukje gevaarlijker geworden sinds ze de magie van de Fae heeft gebruikt om haar vrienden te beschermen. Want nu eisen de Fae dat ze haar schuld inlost. Iets of iemand heeft het op hen gemunt en Mercy’s scherpe neus wordt ingeroepen om de moordenaar op te sporen.
Maar de moordenaar heeft zelf ook een val gezet en als die dichtklapt, dreigt Mercy’s oude baas en goede vriend Zee voor de moorden veroordeeld te worden. Dat kan Mercy niet laten gebeuren, want de rechtbank van de Fae kent maar één straf…

Zee had de toorn van de Grijze Heren geriskeerd door een paar Fae-schatten uit te lenen. Mercy had met deze Fae-schatten de vampier-tovenaar uitgeschakeld en zo ook zijn schepper. Maar als je een geschenk van de Fae meer gebruikt dan dat je toestemming voor hebt gekregen, had dat zo zijn consequenties.

Mercy moest haar schuld inlossen, vond de Fae. Ze had de magie van de Fae teveel gebruikt. Zee kwam Mercy ophalen en nam haar mee naar het Fae-reservaat in Nevada. Iets of iemand had het op de Fae gemunt en zij kwamen er zelf niet achter wat het of wie het was die de moorden pleegden binnen het reservaat. Omdat Mercy gedeeltelijk immuun was voor magie en een scherpe neus had, hadden ze haar ingeroepen om de moordenaar op te sporen.

Mercy’s zintuigen waren al scherper dan een gewoon mens, maar als ze van gedaante veranderde waren ze nog scherper. Naast haar ruikvermogen had zij ook de gave dat ze geesten kon zien. Niet met alle geesten kon ze communiceren, dat lag er net aan hoe ze dood waren gegaan. Zee nam Mercy naar alle plekken in het reservaat, waar de moorden waren gepleegd. Wie weet kon zij een spoor vinden.

Oom Mike belde Mercy dat Zee was opgepakt. Hij en Zee waren naar O’Donnell ’s huis gereden om met hem te praten, maar eenmaal binnen bleek O’Donnell dood op de grond te liggen. Ze werden overrompeld door de politie en oom Mike kon door Zee nog maar net ontsnappen. Maar Zee draaide op voor de moord op O’Donnell, die hij volgens Oom Mike dus niet had gepleegd.

In het huis van politieagent O’Donnell, zag Mercy de geest van O’Donnell en heeft ze met hem als enige speler zo het hele gebeuren rondom zijn moord gezien. Tevens treft Mercy een stevige grijze wandelstok aan in zijn huis, wat vol zat met magie. Waarom stond die wandelstok daar? En gaat het Mercy lukken om de moordenaar te vinden, want als de rechtbank van de Fae maar één straf kent, ziet er niet goed uit voor haar oude baas/vriend.

Het derde deel in de serie van Mercy Thompson, de parttime coyote en garagehoudster. In deel 1 maakte je kennis met de weerwolven in deel 2 met de vampieren en deel 3 krijg je meer te weten over het Fae volk. En het gaat er niet echt rustig aan toe. Mercy werkt zich soms zo in de nesten dat ze echt hulp nodig heeft van al haar soorten vrienden, ondanks dat moet ze toch de nodige klappen en verwondingen incasseren. De vreemde moorden, de vreemde gebeurtenissen, niets houdt Mercy tegen om te bewijzen dat Zee onschuldig is, daarom kan je het boek haast niet neerleggen. De magie speelt dit keer ook een hele mooie rol. Zo ook de magie tussen Samuel, Mercy en Adam, want voor wie gaat Mercy nu eindelijk kiezen. Deel drie is onwijs spannend, met een super eigenwijze Mercy en een heerlijke dosis humor. Ik kan dit echt alle fantasy lezers aanbevelen, “Ga dit lezen!”…

Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026141065
Aantal pagina’s: 321
Prijs: 18,99
ISBN E-book: 9789026141072
Prijs E-book: € 9.99

[bol_product_links block_id=”bol_57a88ede2a70f_selected-products” products=”9200000057111516,9200000057360986″ name=”Ziel van ijzer (Deel 3) – Patricia Briggs” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.