Twilight jubileum editie – Leven en dood – Stephenie Meyer

Gepubliceerd op

darealtwilightmf

**Twilight de jubileum editie**

Vier de tiende verjaardag van Twilight! Deze speciale jubileumeditie bevat naast het oorspronkelijke boek van Stephenie Meyer een verrassende, herschreven versie van Twilight:Leven en dood.

Deze prachtig vormgegeven jubileumeditie is een ‘omkeerboek’ van ruim zevenhonderd pagina’s, gebonden met stofomslag. Lezers zullen vanuit een nieuw perspectief opnieuw geraakt worden door het iconische liefdesverhaal van Bella en Edward.

Bella, Isabella Swan, verhuisd, nadat haar moeder opnieuw getrouwd is, naar haar vader in het stadje Forks. Een vreselijk stadje waar het altijd lijkt te regenen en het behoorlijk saai is. Dénkt ze. Ze gaat naar Forks High school waar ze het nieuwe meisje is en natuurlijk niemand kent. In de eerste week ziet ze aan de andere kant van de kantine een vijftal jongeren zitten, jongens en meisjes en ze zijn zo mooi dat Bella haar ogen niet van ze kan afhouden. Ze vraagt wie het zijn en ze krijgt het antwoord dat ze bij de familie Cullen horen. Bij biologie komt ze tot haar schrik naast de knappe Edward Cullen te zitten maar het lijkt wel alsof hij gaat verafschuwd, hij kijkt haar niet aan een als hij dat wel doet kijkt hij boos. Bella snapt er niks van, ze kennen elkaar niet eens hoe kan hij nu al een hekel aan haar hebben? Vanaf de dag dat hij haar red van wat een dodelijk ongeluk had geworden zonder zijn tussenkomst word hun contact beter en praten ze veel, maar toch lijkt er altijd iets tussen hun in te staan. Alsof hij niet eerlijk wil zijn tegen haar. Maar Bella geeft niet op, ze weet niet wat het is maar ze wéét dat Edward geen ‘normaal iemand’ is. Wanneer ze naar het strand van La Push gaat met een paar vrienden ontmoet ze Jacob die haar een legende verteld die zijn familie gelooft en door dat verhaal krijgt Bella en goed idee over wat Edward is. Wanneer ze echt goed bevriend raken verteld Edward haar in alle eerlijkheid over zichzelf, en dan gaat het snel. Ze krijgen verkering waar niet iedereen van Edwards familie blij mee is en Bella komt in gevaar waardoor het laatste deel van dit boek zenuwslopende word.

Twilight herschreven versie – Leven en dood
Beau, voluit Beaufort, is een jongen die eigenlijk zolang hij zich kan heugen voor zijn moeder heeft gezorgd. Rekeningen openen en betalen, het huishouden doen noem maar op. Tot hij besluit bij zijn vader te gaan wonen in Forks. Een regenachtig somber stadje vol groen, véél groen. Zijn eerste dag op school vergaat hem al niet beter dan het weer, want hij is nogal klunzig en wanneer hij bij biologie toevallig naast de bloedmooie Edythe Cullen moet zitten kijkt ze alsof hij stinkt en probeert zo ver mogelijk bij hem vandaan te gaan zitten als mogelijk is met een woedende blik in haar ogen. Hij snapt er niks van, ze kennen elkaar nog niet eens waarom heeft ze nu al een hekel aan hem. Maar dan ineens na een maand begint ze tegen hem te praten, hij is verbaasd maar vraagt haar wel wat ze van hem wil. Eerst wil ze niks van hem weten en nu ineens wel? Waarom. Ze verteld hem dat ze wel vrienden wel zijn maar dat het beter is van niet, hij snapt er niets meer van. Totdat hij van Julie Black een legende van hun stam de Quileutes vertelt. Wanneer hij thuis is gaat hij meteen op internet zoeken naar de ‘koude wezens’. Edythe en Beau raken steeds closer en ze neemt hem in vertrouwen door al zijn vragen te beantwoorden en dingen te laten zien. Hij had gelijk, ze is een vampier. Maar dat verandert niets aan wat hij voor haar voelt en hij laat zich niet afschrikken door wát ze is. Maar niet alles gaat zoals het moet gaan want ze krijgen bezoek van vampiers die Beau wel hèèl erg lekker vinden ruiken. Of ze hem te pakken krijgen of dat je het einde al denkt te weten mag je zelf gaan lezen.

Twilight
Hoe vaak je Twilight ook leest het blijft je grijpen en meenemen in de wereld van Bella en Edward. Je wordt bijna zelf verliefd op het verhaal en de personages erin. Ik moet altijd erg lachen om de chemie die tussen Bella en Edward heerst, hun blikken, hun grapjes, de onhandigheid van Bella, ze kunnen zo mooi op elkaar reageren en je ziet gewoon voor je hoe ze kunnen kijken op sommige momenten. Het blijft een geweldig verhaal, of je het nou één keer of twintig keer leest. Je vóélt het verhaal. Ook de cover verandert niks aan maar ik blijf hem schitterend vinden.

Twilight herschreven versie – Leven en dood
Beau is eigenlijk best wel aandoenlijk met zijn klunsigheid, op een vlakke rechte weg weet hij nog onderuit te gaan en het contrast met Edythe word daardoor des de groter en kun je je levendig voorstellen, waardoor je een glimlach op je gezicht krijgt wanneer je het leest. Bepaalde situaties die Bella overkomen zijn aangepast om bij Beau te passen, en ik moet eerlijk zeggen dat is erg goed gelukt. Het enige dat erg lastig is, is dat je het verhaal van meisje/jongen in je hoofd hebt en nu een verhaal leest over jongen/meisje (klinkt dat logisch?) ik had vaak de neiging om alles te overdenken naar Bella en Edward toe en dat is best zonde, zo merk je maar weer wat iets bekends kan doen, dat vergeet je niet snel. Neemt niet weg dat ik deze versie ontzettend goed vind. Wauw, is eigenlijk het beste woord dat ik kan verzinnen. Het einde is anders dan ik had verwacht en eerlijk? Ik mag stiekem hopen dat Stephenie er ook nog lang niet op uitgekeken is. Ik ben blij dat ik deze jubileum versie heb mogen lezen want dit mag je niet missen als echte Twilight fan.

Uitgeverij: Van goor
ISBN: 9789000341887
Pagina’s: Twilight – 376 Twilight – leven en dood – 382
Prijs: € 20,00

[bol_product_links block_id=”bol_56900847b6b03_selected-products” products=”9200000049805407,9200000049819902″ name=”Twilight jubileum editie – Leven en dood – Stephenie Meyer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.