Verhalen van de Lacune – Eerste – Raaf – Carine J.A. Maes

Gepubliceerd op

img_20180710_165328_084

Personages die zowel mens als vogel zijn, sprekende katten, bliksemvangers, bijgelovige noorderlingen en een bende wulpse heksen bevolken het universum van Raaf. Een verloren prins trekt naar het oosten om zijn lotsbestemming te vervullen. Zal hij de tiran van het Oostrijk en zijn Handlangers kunnen verslaan? De driehoeksverhoudingen tussen de hoofdrolspelers en de halfslachtige raad van de kater Balderus maken dat een en ander niet volgens plan verloopt…

Een magnifieke vogel stort neer voor de archiefmeester van de abdij als het lijkt te bliksemen, aparte ervan was dat het licht felgroen was. De reusachtige witte raaf met één zwarte slagpen brak zijn nek bij de val. In de dichtgesnoerde korf die de raaf bij zich had, zat een baby. De baby werd hoe kan het ook anders Raaf genoemd en groeide bij de enige vrouw in de abdij op. Namelijk de vrouw van de inwonende portier. De monniken onderwezen hem in talen, wetenschap en technologie. Mooie was dat de monniken, alle nog nooit één voet in de echte wereld hadden gezet. Op een dag dat de lucht weer felgroene oplichtte, zakte Raaf ineen en verloor zijn bewustzijn. Als hij bijkomt, is het in een woud ver van de abdij vandaan. In de reis die hij dan gaat maken, ontmoet Raaf Hekate, ze verzoekt hem met haar mee te gaan en geeft hem eten en drinken. Het was voorbestemd dat hij haar zou ontmoeten. Hij moest eerst van haar rusten voordat hij verder mocht reizen. Hekate geeft hem een zak met drie dode merels, die zouden hem op een kruispunt helpen om het juiste pad te kiezen. Raaf snapte er niets van, maar volgt toch haar raad op. Eenmaal verder ontmoet Raaf, Balderus een weerkat. Ook hij weet van zijn reis af en wil hem helpen. Balderus vergezelt hem verder op zijn reis. Hij was dan wel een kat maar kon met Raaf praten en hij weet hem veel over zijn familie en Raaf zelf te vertellen. Zo komt Raaf erachter dat hij een prins is en een zus heeft.

Ravenia werd keer op keer door haar moeder de koningin, eraan herinnerd dat haar broertje beter was dan zij, dat maakte haar eerder verdrietig dan boos. En ook al vertelde haar vader dat haar moeder het goed bedoelde, Ravenia was er klaar mee en besloot met haar paard er vandoor te gaan. In niemandsland ontmoet Ravenia Serendipa, van haar krijgt ze raad over wat ze op haar reis moet negeren en ook waar ze heen moet. Ravenia volgt blindelings haar raad op. Als ze onderweg stopt om de benen te strekken, ontmoet ze Raaf en Balderus. Het klikte gelijk en het leek zelfs of ze elkaar al eerder hadden ontmoet. Doordat Raaf in bepaalde tijden ongecontroleerd transformeerde, kon hij zijn ogen niet geloven wat er daarna gebeurde. Wie was Ravenia en waarom had hij zo’n fijn gevoel bij haar?

De cover is echt schitterend gemaakt. Zodra Raaf transformeert, geeft dit een beeld hoe het verloop ervan zou kunnen gaan. Het verhaal op zich is heel bijzonder en ook erg spannend. Zeker de gesprekken die Raaf heeft met kater Balderus. De antwoorden die Balderus geeft, zijn een soort van raadsels vol met soms overbodige informatie, echt geweldig. Maar Balderus is niet de enige personage die Raaf ontmoet op zijn avontuur die echt fascinerend is, er volgen er meerdere. De schrijfstijl van Carine Maes is echt heerlijk om te lezen, ze heeft het onderverdeeld in korte hoofdstukken wat echt fijn en duidelijk is. Het is een verhaal vol fantasie, dieren die praten, omgevingen die anders dan anders zijn, maar dat alles verbaast je totaal niet, je gaat er zo mee in op, dat het echt onmogelijk is om te stoppen met lezen. Raaf is een bijzonder sprookjesachtige fantasie verhaal, wat zowel voor volwassenen als voor young adults geschreven is.

Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9789491300813
Aantal pagina’s: 236
Prijs: € 15,00

 

[bol_product_links block_id=”bol_5b5233a40e39d_selected-products” products=”9200000094729830″ name=”Verhalen van de Lacune – Eerste – Raaf – Carine J.A. Maes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.