Yougian deel 3 Het vergeten rijk – Latoya Moirae

Gepubliceerd op

yougian3

Vele eeuwen na Allyn en Aryn is de wereld sterk gemoderniseerd. Niemand gelooft meer in de magische verhalen van vroeger, laat staan in half-Harpijen. Behalve de zeventienjarige Lynn.

Wanneer zij met haar tweelingbroer Cain en een groepje klasgenoten de mergelgrotten van Aborino bezoekt, stort er een gang in en komen broer en zus vast te zitten in het donkere ondergrondse gangenstelsel. Als ze eindelijk na vele uren een uitweg vinden, belanden ze in een gebied dat Lynn maar al te goed kent uit haar lievelingsboeken: de Kristalbergen.
Lynn en Cain maken kennis met de laatste overgebleven half-Harpijen en sluiten zelfs vriendschappen. Maar er heeft een vreselijke oorlog gewoed tussen mens en half-Harpij en niet alle half-Harpijen zijn gecharmeerd van hun komst. Hun leider, Torin, wil de tweeling niet laten gaan, uit angst dat de mens hun leefgebied ontdekt.
Dan is er nog de vreemde, groene hanger die Lynn draagt. Zijzelf heeft geen enkel benul van de krachten die er in schuilgaan, maar als bepaalde figuren er achter komen, is het leven van Lynn, Cain en de half-Harpijen opeens niet zeker meer.Dit derde deel is een waardige afsluiter van deze trilogie. Als je het boek eenmaal uit hebt, sluit je het af met een lach en een traan.
Nadat Lynn en haar broer Cain door een ingestorte bergpartij niet meer terug kunnen komen bij de groep van school, proberen ze hun weg terug te vinden. Echter worden ze gevonden door twee half-harpijen en meegenomen naar ‘het vergeten rijk’ in de kristalbergen.
De broers Vharn en Vholian zijn blij met hun komst maar hun broer Torin absoluut niet en dat laat hij duidelijk merken ook.
Het zusje van Vharn,Vholian en Torin, raakt verbonden met Cain en ook tussen Lynn en Vharn ontstaat iets moois, maar wat er dan gebeurd geloof je bijna niet. Al met al een heel mooi maar tegelijkertijd ook erg trieste afsluiting van de magische wereld van de half-harpijen en YOUGIAN.

Uitgeverij; Zilverspoor
Pagina’s; 220
ISBN; 9490767263
Prijs; € 17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.