Binnen handbereik – Peter Kouwenberg

Gepubliceerd op

Peter_Kouwenberg_-_Binnen_handbereik

Hartverscheurende gedichten van Peter Kouwenberg. Bewogen en verstild, tastbaar en ongrijpbaar, vol hunkering en verdriet Proef en ervaar het vocabulaire van de liefde.

Boudewijn Büch destijds in zijn TV programma voor de VARA: Het prachtige debuut van Peter Kouwenberg kies ik als het boek van de maand!

Willen Kuipers toendertijd in de Volkskrant: Koude rillingen, Peter Kouwenberg houdt de aandacht van de lezer gevangen, dit is knap gedaan!

De dichtbundel Binnen handbereik is een bundel met gedichten van auteur en dichter Peter Kouwenberg, die hij schreef in 2012. De bundel bestaat uit twee delen.
Schitterend Ongeluk is het eerste deel en bevat gedichten recht uit het hart. Het gevoel van verlangen en hunkering speelt de boventoon. De gedichten zijn in eerste opzicht dan wel doordrenkt van een erotische lading, het is echter maar net hoe je deze gedichten interpreteert. Wanneer je ze nogmaals leest en goed in je op neemt wat er staat, gaat het beslist verder dan dat en ontdek je de diepere betekenis achter deze woordkunst.

Het tweede deel, Dans Op Het Koord Van Je Droom, is een sonnettencyclus met vijftien prachtige gedichten. Hierin laat de dichter een andere kant van zichzelf zien. Hoewel het thema van verlangen en hunkering ook hier de boventoon voert stelt hij zich duidelijk kwetsbaarder op tegenover het eerste deel, alsof hij het gebeuren aanvaardt. Dit alles heeft een prachtige poëtische woordspelingen tot gevolg.

Binnen handbereik staat vol met gedichten die prachtig zijn om te lezen, om eens dieper over na te denken en je mee te laten voeren in je gevoel.

Uitgeverij: De Veranda
ISBN: 9789462170544
Prijs: € 7,95/e-book € 4,99
Binnenkort ook beschikbaar als luisterboek en boek met CD

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.