Jij & Ik – Mark Haayema

Gepubliceerd op


Dit boekje staat vol met liefdesgedichtjes. Om te geven aan jouw lieveling, of aan jezelf. Want zeg nou zelf, niemand is er liever dan jij. Toch?

Verliefd is het leukste om te zijn. Tenminste, als de ander ook verliefd is op jou. Maar het kan ook leuk zijn om stilletjes naar een ander te verlangen. Net zoals soms het verlangen naar een taartje leuker is dan het moment dat het taartje in je buik zit. Maar liefde is ook: houden van je opa, je kind, een boom of de zon. En liefde verdwijnt niet als iemand er niet meer is. Dit boekje staat vol met liefdesgedichtjes. Om te geven aan jouw lieveling, of aan jezelf.

Dit boekje gaat over liefde in het algemeen, maar ook over de liefde bij verlies en de liefde voor mama. Het gedichtje van de titel is zo ontzettend lief, als je daar niet bij weg zwijmelt dan heb je niet echt gelezen. De illustraties van Fiep zijn ontzettend herkenbaar, ook als ze er niet bij hadden gezegd dat het tekeningen van Fiep westendorp waren geweest had je het nog geweten. De illustraties vind je mooi of je vind het niks, Westendorp’ illustraties zijn heel eigen. Met z’n 47 bladzijden is het geen super groot boekje in formaat, maar zeker wel aan inhoud. De gedichtjes zijn vol liefde en overdenkingen, en door heel mooi beschreven te zijn leven de gedichtjes echt. De illustraties hebben niet super veel kleur, maar de kleuren die ze hebben zijn de kleuren van het gedichtje meegekregen, al kan ik dat op mijn ereader helaas niet zien.

Mark Haayema is een Nederlands acteur, poppenspeler en kinderboekenschrijver. Haayema is van vele markten thuis, hij speelde onder meer in sesamstraat, Woezel en pip en klokhuis en bracht in 2011 zijn eerste prentenboek uit.

Fiep Westendorp…. Ja moeten we over haar nog vertellen? Iedereen kent haar illustraties van Jip en Janneke met hun geweldig leuke hond Takkie. Een leuk weetje is wel dat Fiep eigenlijk Sophia Maria heet.

Uitgeverij: Rubinstein Publishing
ISBN: 9789047629498
Pagina’s: 47
Prijs; € 8,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.