Escape Room kaartspellen – Donker spoor & Ontvoerd – Jens Schumacher

Gepubliceerd op


Als specialist voor moeilijke zaken onderzoek je de herkomst van een aantal pakketten waarin delen van een lijk zijn verzonden. Het spoor leidt je naar een vervallen landhuis, maar daar wacht je een verrassing. Een oude bekende, een crimineel die jaren geleden door jou in de gevangenis belandde, heeft een duivels plan bedacht om wraak te nemen. Hij weet je te verdoven en je ontwaakt in een cel van een huis vol met dodelijke boobytraps. Weet je jezelf te bevrijden en uit dit horrorhuis te ontsnappen voordat het te laat is?
Het Escape Room-kaartspel is een heerlijke offline uitdaging. Scherp je geest, zet je brein aan het werk en los alle raadsels op!


Deze kaartspellen zijn dodelijk als je niet goed oplet of nadenkt.
Je krijgt in deze doos 46speelkaarten, en een codeboekje. Een echte dik boek als handleiding zit er niet bij, dus verwacht niet dat je aan het handje wordt meegenomen (er is wel goede uitleg op de handleiding-kaart hoor, dus je wordt niet compleet in het duister gegooid).
Het doosje zelf vind ik geweldig, omdat de deksel vast blijft zitten aan de onderkant, geen risico op een extra vermissing met deze doos dus.
Zoals eerder gezegd een kaartspel met, als je niet goed oplet, dodelijke afloop.
Er wordt je niks voorgekauwd, dus omdenken en verder denken dan hetgene waarvan je dénkt dat je wordt aangereikt is ten zeerste aan te raden. Je hebt 46 speelkaarten waarmee je deze escaperoom uit moet zien te komen en dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
De speelkaarten zijn groter dan je hand en dat geeft het spel weer een extra vleugje ‘TOF’ mee. Heel eerlijk zijn wij een keer overnieuw begonnen omdat we het idee hadden gewoon te snel gegaan te zijn in het begin, en niet goed opgelet te hebben. En inderdaad de tweede keer kwamen we al verder, door andere invalshoeken te bekijken.
De illustraties zijn niet foto-achtig mooi, maar wel heel gaaf gedaan door(uiteraard anders kom je er nooit uit) gedetailleerd. Er zijn twee escaperoom spellen, donker spoor en ontvoerd, je kunt je lol dus eindeloos uitbreiden en opnieuw spelen want de uitkomst is nooit hetzelfde.

Uitgeverij: Cargo
ISBN; Donker spoor; 9789403188812
Ontvoerd; 9789403188713
Pagina’s; 50
Prijs; € 15,-

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.