Ergens in de sneeuw – Linde Faas

Gepubliceerd op

Het is bijna Kerstmis. Overal in de stad zijn mensen in kerststemming, het licht en de warmte stralen je van achter de ramen toe. Behalve in één huis: het huis van Sofie. Haar vader is veel te druk om het huis te versieren en een kerstboom op te zetten.

Als Sofie door de stad dwaalt, steekt er een sneeuwstorm op. En midden in die witte wereld doemt opeens een gedaante op: een eland, die Sofie meeneemt naar het winterbos. Daar staat, tussen alle grote bomen, een kleine dennenboom, als een kerstboom zonder versiering.

Ineens krijgt Sofie een geweldig idee. Samen met de eland gaat ze op zoek naar de mooiste schatten uit het bos om de boom mee te versieren. Steeds meer bosdieren helpen mee. Besjes, takjes, dennenappels, blaadjes, zelfs ijspegels vormen de mooiste kerstversiering die je je kunt bedenken! Nu ontbreekt alleen nog haar vader…

Dit verhaal gaat over Sofie die eigenlijk (nog) geen kerst viert, omdat papa veel te druk is en geen tijd heeft om te versieren. Sofie gaat buiten op zoek. Een verdrietig maar ook intens mooi verhaal over eenzaamheid en zelf je weg proberen te vinden in en mét die eenzaamheid.

Weer een prachtig boek om te hebben. Het is groter dan een standaard formaat boek en dat maakt het nog specialer dan het al is. De illustraties van Linde zorgen er altijd voor dat je blijft kijken en zoeken naar al het moois dat ze erin verstopt. De cover is een groot  sneeuwfeest, en je krijgt al een klein stukje van het verhaal erin te zien. Linde heeft een groot talent, dat mag ik zonder voorbehoud zeggen van mezelf. Linde laat altijd héél mooi de fantasie en onbevangenheid van kinderen het verhaal leiden, een kind vol fantasie is namelijk (vind ik) het mooiste dat er bestaat. Echt weer een prachtig boek met korte zinnetjes, dus ook voor de kleintjes behapbaar om naar te luisteren, of voor beginnende lezertjes om te lezen. Je herkent de stijl van Linde meteen, al zou haar naam er niet op staan had je nog geweten dan het een boek van haar hand is.

Linde woont in Noorwegen en haalt haar inspiratie overal vandaan. Ze is cum laude afgestudeerd aan de kunstacademie van Breda en de vaste Illustrator van een andere favoriet van mij, Pieter Koolwijk. Linde heeft ook al wat boeken op haar eigen naam staan namelijk ik neem je mee, de jongen en de walvis en wat is grote broer. Stuk voor stuk prachtige verhalen met een boodschap voor jong en oud. Dit boek heeft officieel 32 pagina’s, maar geloof mij als ik je vertel dat dit boek oneindig is, het is zo ontzettend mooi en indrukwekkend dat je niet uitgelezen en gekeken raakt.

Hierboven heb ik mijn favoriete plaat uit het boek geplaatst om jullie alvast te laten zien hoe prachtig de illustraties zijn.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047713692
Pagina’s: 32
Prijs: € 14,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.