Ambachtelijke bieren in België – Michel Verlinden & Expert Christophe Gillard

Gepubliceerd op

9782873869380

Dit boek brengt een portret van twintig uitzonderlijke bieren van twintig ambachtelijke brouwerijen die op de nationale erfgoedlijst prijken. Bierjournalist Michel Verlinden staat stil bij het vak en het parcours van de meester-brouwers, de proefrituelen, de fiches van de brouwerijen, de bieren en de vele anekdotes uit de brouwerijgeschiedenis. Stout met toetsen van zout en jodium, perfect uitgebalanceerde IPA, bittere blonde bieren, geuze vol complexe smaken… Volg de gids en ontdek waarom met de nieuwe Belgische brouwers de toekomst van het beste bier ter wereld in goede handen is.

Een prachtig boek dat begint met een mooi woord van de expert Christophe Gillard. Hij is een echte bierliefhebber en wanneer hij begint met het bierbrouwen besluit hij meteen dat zijn brouwerij geen kostwinning moest worden maar een uitgebreide hobby moest blijven, zodoende is zijn brouwerij maar drie dagen per week open en hoeft hij geen concessies te doen om zijn bier aan te prijzen. Deze keuze geeft voor hem de rust en de kans van het gezond houden van zijn hobby. Wanneer je verder leest en vooral ook kijkt in het boek zou zelfs de non-bierliefhebber dit een prachtig boek vinden. Het boek heeft per brouwerij verschillende pagina’s gewijd en verteld mooi en duidelijk over het brouwproces, de oorsprong van de brouwerij en meer interessante details van die ene specifieke brouwerij. Ook krijg je prachtige foto’s te zien van de brouwerij zelf, de omgeving, het bier en z’n label. Tussen de hoofdstukken van de brouwerijen in zie je prachtige platen van de omgeving in België, echt een boek om je ogen uit te kijken. Wat mij wel erg opvalt is dat veel brouwerijen (in mijn ogen) relatief jong zijn, vanaf 2005 tot nu, de echte oude originele brouwerijen die van familielid op familielid zijn overgegaan lijken schaars. Ook is dit boek als bierbrouwerij-leek prima te lezen omdat alles tot in de detail word uitgelegd en verduidelijkt, ook heb je helemaal achtein dit prachtige boek een alfabetische lijst met woorden die voor een leek wat meer uitleg behoeven, denk bijvoorbeeld aan het woord ‘Lambiek’ menigeen zou denken aan de oom van suske en wiske maar niets is minder waar. En ik vind het prachtig om zulke mooie boeken te mogen lezen. Het boek zelf is behoorlijk groot en zwaar het heeft behoorlijk body kun je wel zeggen, ook de bladzijden hebben een mooie dikte zodat je niet bang hoeft te zijn dat ze snel scheuren. Al met al een prachtige uitgave waarvan ik elke bier liefhebbers zou aanraden hem in zijn collectie te zetten, en zelf voor degene die alleen af en toe lekker thuis een biertje drinkt is dit een pracht om te lezen en te bekijken. Echt een boek dat je het water in de mond doet lopen.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9782873869380
Pagina’s: 208
Prijs: € 29,95

[bol_product_links block_id=”bol_568f79e56a5de_selected-products” products=”9200000046607076″ name=”Ambachtelijke bieren in België” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.