Kleermakerszit – Jayla Alizadah

Gepubliceerd op

image006

Iedereen snapt wel dat het moeilijk is om iemand te verliezen, en iedereen snapt wel dat het gevoel ongelooflijk klote is. Maar niemand kan het uitleggen. De leegte is niet te beschrijven. Het voelt alsof er een scheur in je hart zit, die heel erg zeer doet. Je zult wel denken dat dit overgaat, maar dat is niet zo. De leegte is zo onvoorstelbaar groot.

Ik heb eigenlijk nooit echt begrepen waarom we figuurlijk altijd het hart gebruiken om onze gevoelens te uiten. Tot op de dag dat ik mijn beste vriend verloor, toen snapte ik het. Ik voelde de pijn en begreep het onmiddellijk: de pijn kwam uit mijn hart. Kleermakerszit vertelt het verhaal van de zeventienjarige Lucy. Na de dood van haar vader weet ze niet wat ze met zichzelf aan moet. Ze probeert de draad van haar leven weer op te pikken en de band met haar moeder te versterken, maar dan gaat het helemaal mis.

Lucy is nog niet zo heel lang terug haar vader verloren door een auto ongeluk, het leven van haar moeder en haar staat op zijn kop. Haar moeder begint te drinken, veel te veel, en Lucy trekt zich terug, wil niets met haar moeder te maken hebben als ze zo is, want hoe goed kennen ze elkaar nou eigenlijk? Ze had een geweldige band met haar vader maar haar moeder….. tussen hun is het niet geweldig geweest, dat was met papa zo. Ze krijgen een reisje aangeboden om samen tot rust te komen en ze leren elkaar daar een stuk beter kennen. Maar niet alles is rust en gezelligheid daar want wanneer Lucy met een paar meiden uitgaat slaat het noodlot toe. Lucy maakt iets mee dat haar leven nog meer kapot maakt dan hij al is maar ze besluit niks te vertellen aan wie dan ook, behalve haar beste vriendin Evelyn. Wanneer Lucy 17 word wenst ze dat haar verjaardag onvergetelijk word, en dat word hij, maar niet zoals ze bedoeld had.

En ontzettend intens en hard verhaal over Lucy die haar hele leven kwijt is geraakt door het verlies van haar vader en de gebeurtenis tijdens een vakantie. Het verhaal word ontzettend intens en ‘makkelijk’ geschreven zodat je het in één adem uitleest. Het hele verhaal is doorspekt met verdriet maar ook met de wil om te overleven en weer gelukkig te worden. Aan het einde kun je in mijn ogen je eigen invulling geven omdat het niet heel duidelijk is wat er precies gebeurd, is het de goede kant of de verkeerde kant op gegaan? Dit kun je bevredigend of niet bevredigend vinden maar ik vind het einde heel mooi gekozen in de lijn van het verhaal. De cover is ontzettend mooi, en intens om te zien, helemaal als je de cover bekijkt nádat je het boek hebt gelezen zie je de emotie er vanaf spatten en dat vind ik erg knap, een cover maken die eigenlijk heel simpel is zo’n lading mee kunnen geven. Wanneer je het hele verhaal heb gelezen moet je je echt even herpakken, zo goed is het geschreven. Een pracht van een debuut ook al is het onderwerp verre van mooi.

Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044826012
Pagina’s: 104
Prijs: € 14,95

[bol_product_links block_id=”bol_568f79ba19fd7_selected-products” products=”9200000046155157″ name=”Kleermakerszit – Jayla Alizadah” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.