Amigurumi Hartendiefjes 3 Erinna Lee

Gepubliceerd op

Welkom in het groene en vredevolle bosrijk van Erinna Lee! In haar derde haakboek verzamelt deze designer de meest lieftallige bosnimfen en hun vele, feeërieke vriendjes. Maar liefst 15 nieuwe bosfiguurtjes staan te popelen om jou te verwelkomen in hun wereld. Naast de patronen met duidelijke instructies, deelt Erinna in dit boek ook heel wat handige haaktips en -advies! Met dit boek haak je dus in een handomdraai een wonderlijke boswereld bij elkaar.

Erinna Lee is haakdesigner en auteur van haakboeken. Haar ontwerpen en patronen worden altijd enthousiast onthaald door het grote publiek. Ze maakte eerder al Amigurumi Hartendiefjes en Amigurumi Hartendiefjes 2, waar er intussen meer dan 15.000 exemplaren van verkocht werden. “Amigurumi Hartendiefjes” is haar derde boek.

Amigurumi komt uit Japan en is de kunst van het haken van diertjes. Het woord is een samenvoeging van 編み (ami), dat gehaakt betekent, en 包み (kurumi), dat samenvoegen betekent, gecombineerd met 縫い包み (nuigurumi), knuffel. Een ware hype die voort(bor)duurt.

Erinna begint het boek met een mooi gezegde, die erg op haar derde boek aansluit:
Eén keer is per ongeluk, twee keer is toeval en drie keer is een patroon.

In de inhoudsopgave staan in het klein 15 foto’s van de gehaakte dieren en elfjes uit de magische wereld waarin ze tussen kleurrijke bloemen en eeuwenoude bomen wonen. Ook staat de bladzijde erbij waarop het volledige patroon van het dier of elfje uitgebreid beschreven staat. Verder bedankt Erinna een ieder die haar hierin heeft gesteund en in haar geloofde.

In”Wat heb je nodig?” beschrijft Erinna het garen wat zij het liefst gebruikt. Daarnaast verwijst ze ook naar de haaknaald, hulp bij markeringen, vulling, veiligheidsoogjes, stopnaald, speldjes, waarvan zij gebruikt heeft gemaakt bij deze patronen. Bij een ieder patroon staan alle benodigdheden die je daarvoor moet gebruiken.

En bij “Wat moet je weten voor je eraan begint?”, staan de moeilijkheidgraad vermeldt, opbouw van een patroon en de afkortingen. En wat echt heel leuk is, is het “Amigurumigalerij”, daarin kun je foto’s plaatsen/delen van je zelf gehaakte hartendiefje uit dit boek.

Bij “Welke steken zijn er” worden de basissteken nog eens extra aangekaart en staan er naast de beschrijvingen en tekening ook een QR-code. Met deze code kun je de video-instructies zien van de desbetreffende steek, soms is het namelijk erg handig als je het iemand anders voor ziet doen.

En hieronder vind je de namen en patronen van de magische hartendiefjes en dierenvriendjes die Erinna in dit boek heeft gezet: Beatrice de vleermuis; Pia het waterelfje; Bogart de pad; Elm het bomenelfje; Kirby de bij; Hana het bloemenelfje; Holly de egel; Heidi het sterrenelfje; Piper de das; Jules het paddenstoelenelfje; Micco de wolf; Tipu het dierenelfje; Milo de haas; Blaze het zonne-elfje en Poppy het roodborstje.

Ik heb: “Holly de egel” uitgekozen om te maken. Naast de mooie foto van Holly de egel, verteld Erinna eerst een heel lief verhaaltje over het egeltje zelf, wat erg leuk is om te lezen. Plus maak je het knuffeltje voor iemand anders, dan is het altijd leuk om dat erbij te vertellen. Erinna vertelt ook welke materialen (zoals het garen en welke haaknaald en eventuele andere extra benodigdheden) je ervoor nodig hebt. Ze geeft de moeilijkheidsgraad aan en vermeld de grootte als je het met haaknaald 2,5mm maakt. Per onderdeel vertelt Erinna wat de opzet is en legt ze per rij uit welke handelingen je moet volgen en verwijst ze naar eventuele foto’s als dat nodig is. Bij de verwijzing naar de foto’s wordt aan de hand van de extra uitleg duidelijk wat je moet doen. Bij zoveel uitleg zou je haast denken, dit kan onmogelijk misgaan.

In het boek “Amigurumi hartendiefjes 3” staan echt schattige boselfjes en dierenvriendjes. De keuze is echt groot in wat je kunt maken, maar bij het zien van “Holly het egeltje” wist ik, die ga ik maken. Ik raad dan ook een ieder die van haken houd, echt de boeken van Erinna Lee aan. Ze geeft zoveel uitleg in dit boek, dat met goed lezen en het bekijken van de video’s (en natuurlijk een beetje geduld) het echt een ieder lukt om dit te maken. Met de controle bij ieder rij in hoeveel steken je nog moet hebben, kan je altijd controleren of je het juist hebt gedaan. Als tip wil ik nog even doorgeven dat ik altijd als hulpmiddel een post-it blaadje gebruik, zodat ik precies weet bij welke regel ik ben gebleven. Dat je de Amigurumi hartendiefjes met haaknaald 2,5 mm moest haken, was ook wel even wennen, maar zeker met het mooie katoen komt alles daarin echt tot zijn recht. Net als lezen van mooie en bijzondere verhalen, is haken ook één van de dingen die ik graag doe. Ik heb dan ook echt genoten van zowel het mooie Amigurumi boek van Erinna Lee, als van het maken van een hartendiefje. Overigens zijn deze schattige hartendiefjes natuurlijk ook heel erg leuk om iemand cadeau te doen. Hopelijk volgen er nog meer boeken met deze schattige amigurumi knuffels van Erinna Lee. Je kunt Erinna’s ontwerpen zelf bewonderen op haar Instagram (@littleaquagirl) en op haar website https://www.thelittlehookcrochet.com/

Uitgeverij: Pelckmans
ISBN: 9789463375092
Aantal pagina’s: 144
Prijs: € 19,50

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.