Boekpresentatie Conflict van Susan Moonen

Gepubliceerd op

Zaterdag 30 augustus was het dan eindelijk zover.
De boekpresentatie van ‘Conflict’ van Susan Moonen. Het e-book was al een tijdje verkrijgbaar van dit meesterlijke debuut, gelukkig nu ook de papieren versie. De presentatie vond plaats bij boekhandel Derijks in Oss.

image

De eigenaresse van de boekhandel, Astrid Derijks opende de boekpresentatie door een woord te richten tot Susan en haar te feliciteren met haar debuut.
Namens de Crime Compagnie sprak Marelle Boersma Susan toe. Toeval? Nee, niet echt, Susan heeft verschillende workshops ‘spannend schrijven’ bij Marelle gevolgd, dus het was geen toeval dat Marelle een woordje tot haar richtte en haar omschreef als een zeer gedreven talent. Erg fanatiek en leergierig.

image
Maar het was de vraag van haar dochtertje: ‘mama, wat wilde jij later eigenlijk worden?’ die haar deed beseffen dat schrijven haar grote passie was én nog steeds is, eigenlijk het enige wat ze altijd al wilde doen. Ze begon met schrijven en stopte met haar baan bij de Rabobank.
Het heeft haar geen windeieren gelegd. Ze kreeg een contract aangeboden van Ilse Karman van uitgeverij Crime Compagnie. Inmiddels is haar tweede thriller alweer bijna een feit.

image
Susan overhandigde het eerste exemplaar van ‘Conflict’ aan Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van Oss, die natuurlijk apetrots was.

image

Er werd natuurlijk op het nieuwe boek getoast, daarna nam Susan plaats achter de signeer-tafel. Ze maakte met iedereen een praatje en schreef in ieder boek een persoonlijke boodschap. Natuurlijk waren er veel mensen uit de regio die benieuwd zijn naar die nieuwe thriller, die zich grotendeels in het plaatsje Ravenstein afspeelt. Het verhaal gaat over Eva en Lotte. Ze zijn al sinds de kleuterschool onafscheidelijk. Maar dan gebeurt er iets vreselijks. Er worden in het stadje gemartelde, verkrachte, dode vrouwen gevonden. Al snel na de vondst ontdekt Eva iets verschrikkelijks.  Is hun vriendschap sterk genoeg om het verraad te overleven?

image

Tussen de bedrijven door was ik in de gelegenheid om Marelle Boersma nog een paar vragen te stellen. Haar laatste thriller ‘Nobody’ is afgelopen mei uitgekomen en is erg goed ontvangen. Een fascinerende thriller over seksueel misbruik en de gevolgen daarvan.  Haar negende thriller over misstanden in de samenleving, gebaseerd op waargebeurde verhalen van slachtoffers.  Ze is bezig met research voor een nieuwe thriller. Inhoudelijk heeft ze de grote lijnen al klaar, maar het wordt pas najaar 2015 als hij wordt uitgegeven. Ondertussen is ze met veel spannende schrijfavonturen bezig. Daar gaan we snel wat van horen.
Naast auteur is Marelle ook schrijfdocent en organiseert regelmatig workshops, schrijftrainingen en weekends, zelfs in het buitenland.
Ze heeft veel bewondering voor Susan Moonen, op de manier waarop ze zelf alle initiatieven genomen heeft en haar doorzettingsvermogen. Zeker omdat het tegenwoordig niet meevalt om bij een uitgever binnen te komen. Dan moet je echt een goed manuscript in handen hebben.

We wensen Susan veel succes met de verkoop van Conflict.

 

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.