Het dikke boek over onze bijzondere natuur – Ben Hoare

Gepubliceerd op

Een indrukwekkend boek vol ongelooflijke feiten en boeiende verhalen over de fascinerende natuur. Ontdek alles over de verschillende edelstenen en mineralen, maar lees ook over de reusachtige mammoetboom en de gestreepte nautilus.
Uitzonderlijk gedetailleerd en met adembenemende fotografie en prachtige illustraties.Weer een prachtig boek van Ben Hoare, deze keer gaat het over de natuur in al haar pracht. Je krijgt veel dingen te lezen die je niet weet, zou verwachten of kunt bevatten en samen met de prachtige foto’s komt dit tot een ware belevenis. Prachtige microscopische foto’s, prachtige ‘normale’ foto’s (Ik zet normaal tussen haakjes omdat alles zo ‘niet normaal’ bijzonder en mooi is in dit boek) een geweldige samenvattingen van heel veel verschillende levensvormen. Een mooi historisch feit is dat ze vroeger dachten dat edelstenen/mineralen de tranen van goden waren of massieve stukken zonlicht. Je krijgt ontzettend veel te lezen wat heel bijzonder is, bijvoorbeeld dat sommige dingen Goud lijken maar dat niet zijn, waarom sommige stenen lijken te branden vanbinnen, waarom éénendezelfde steensoort twee verschillende kleuren kan hebben, je leert zo ontzettend veel in deze boeken. Het fijne is ook de makkelijke bewoording in de verhalen/uitleg, ik zal, net als zoveel mensen weinig wetenschappelijke kunde hebben maar door hoe het verteld word kan iedereen dit boek lezen of voorlezen, ook aan de jonkies onder ons. De foto’s zijn echt betoverend, ik denk dat ik wel een kwartier lang naar één foto heb gekeken, dat was het ‘stralendiertje‘, wat een prachtig wezen is dat, het ene lijkt op een ster en ander straaldiertje lijkt weer op en stierenkop of en golfbal met een ring eromheen, echt geweldig mooi om dit te mogen aanschouwen. Er worden soms hele moeilijke woorden gebruikt maar vlak daarna wordt er op een simpele manier verteld wat ze daarmee bedoelen. Een ontzettend boeiend gek plantje vind ik de ‘levende stenen’, het lijken wel een stel hersentjes, maar het zijn ronde blaadjes die zich heel goed kunnen voordoen als kiezelsteentjes en zo aan hun lot als lunch kunnen ontkomen. Helemaal achterin het boek staat een woordenlijst wat heel makkelijk is om dingen even na te zoeken en daarna komt er een groepsportret, wat een mooi overzicht geeft van wat je zojuist allemaal hebt gelezen. Een prachtig boek voor jong en oud waar je ontzettend veel van leert en volop kunt genieten van prachtige foto’s van de meest uiteenlopende dieren en planten. De omslag is weer ontzettend mooi gedaan, de paarse kleur met daarop de gouden plaatjes, de fotootjes van wezens en dieren in het boek en het ruwe gevoel ervan zijn pakkend en supermooi, ook is het een ontzettend zwaar en dik boek, dus plezier en heel veel nieuwe kennis is absoluut gegarandeerd wanneer je dit boek in huis haalt.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401464246
Pagina’s: 224
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5e6f4b9f4b9c1_selected-products” products=”9200000125006462″ name=”Het dikke boek van onze bijzonder natuur” sub_id=”Ben Hoare” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.