Famous – Amy Jones

Gepubliceerd op

Ava is beroemd door de realityshow over haar familie. Iedereen kent haar naam, niemand neemt de moeite haar écht te leren kennen. En als je opgroeit in een gezin waar alles gedaan wordt voor de camera’s, is het heel gemakkelijk jezelf kwijt te raken.

Mags is de zangeres van een up and coming band. Elke dag opnieuw krijgt ze dezelfde shit over zich heen ‘die er nou eenmaal bij hoort’ als vrouw in de muziekwereld. Maar na een verpletterend verlies richt haar woede zich op het enige waar ze nog controle over heeft – zichzelf.

Twee jonge vrouwen dreigen ten onder te gaan aan de verwachtingen van anderen over hoe ze hun leven moeten leiden. Hun onverwachte vriendschap geeft hen de kans terug te claimen wat ze allang kwijt zijn: de regie over hun eigen leven.

Mags is de zangeres van een opkomende band, Align above. Samen met haar vriendje Sam en de andere bandleden reizen ze veel maar houden er weinig tot niks aan over, niet ideaal dus. Ava wordt als tiener gedwongen mee te spelen in een reality-soap over haar familie en is de grote boosdoener van de show als je de soap-kijkers mag geloven. De twee meiden roeien met de riemen die ze hebben maar soms verliezen ze die en op één van die momenten ontmoeten ze elkaar waaruit en bizarre, wankele maar oprechte vriendschap ontstaat. Nadat Mags Sam verliest verliest ze de controle over zichtzelf en het leven dat ze voor ogen had, de vraag is nog maar hoe en of ze hieruit weet te komen want begrip hoeft ze niet te verwachten. Ook voor Ava slaat de boel om wanneer de soapserie niet gaat zoals geplant en haar zusje moeilijkheden krijgt.

Wie een zoetsappig leuk verhaal verwacht over twee leuke jonge meiden die een leven in de spotlights hebben komt bedrogen uit, leuk is dit verhaal zeker niet te noemen. Het is een heftig verhaal over twee werelden die uiteindelijk in precies hetzelfde drama eindigen. Een proloog die je meteen op je plaats zet en je laat merken hoe smerig de wereld van de media en vooral de online socials is, vooral de tweets op het einde van het proloog geven je een kijkje in de keuken die beroemd zijn heet. Mags en Ava hebben allebei hun eigen problemen en het geeft je als lezer een heel beklemmend en naar gevoel als je leest hoe zij zich voelen of wat ze denken of meemaken. Het is een meeslepend verhaal dat je in je kladden grijpt en meeneemt in het leven van twee vrouwen waarbij niks gaat zoals gehoopt, gepland of verwacht. Het grote verschil tussen de twee meiden is dat Mags zelf voor bekendheid heeft gekozen door in een band te gaan die langzaamaan beroemd begint te worden, en Ava is er door haar twee vaders in mee gesleurd terwijl ze dat helemaal niet wilde maar daar wel de gevolgen van zal moeten dragen. Ik kreeg vaak wel een heel ongemakkelijk gevoel van Ava, natuurlijk is een leven in de ongevraagde spotlights niet fijn maar Ava is zo ontzettend negatief dat dat jou als lezer zelfs gaat deprimeren en dat vind ik aan de ene kant wel jammer maar aan de andere kant heeft het je als lezer wel het juiste gevoel mee voor waar dit verhaal werkelijk over gaat. Ook was het een verrassing hoe de ziekte van Mags haar man erin word geknald, geen rustige inleiding of opbouw erheen maar BAM! daar is het, en als je met je ogen knippert heb je erover heen gelezen. Het einde is mij ook iets te abrupt als ik eerlijk ben, zo gebeurt er iets heftigs waar nog een half verhaal aan vast geknoopt zou kunnen worden, en zo heb je het einde van het boek onder ogen, erg zonde want het is wel degelijk een goed verhaal. Al met al vond ik het een (op een rare manier) heel mooi verhaal, ja het is heftig wat je leest en vooral de manier hoe mensen met een ander om durven te gaan, maar de vriendschap brengt licht en dat vond ik ontzettend mooi.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026148989
Pagina’s: 352
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5e710201a78b8_selected-products” products=”9200000124881824,9200000124715329″ name=”Famous” sub_id=”Amy Jones” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.