Het dikke boek van alle bijzondere dieren – Ben Hoare

Gepubliceerd op

Het allermooiste boek over het dierenrijk
Wist je…

  • dat een pasgeboren girafje twee meter omlaag valt wanneer het geboren wordt?
  • dat axolotls die gewond raken nieuwe lichaamsdelen kunnen laten aangroeien?
  • dat het zweet van nijlpaarden roze is, en werkt als zonnebrandcrème?

    Een indrukwekkend boek vol ongelooflijke feiten en fascinerende verhalen over je favoriete dieren. Meer dan 100 dieren komen tot leven, van poema’s tot pinguïns, van leeuwen tot lemuren.

Bij het lezen van de achterkant schieten je wenkbrauwen al omhoog, wat een wonderlijke wereld wordt hier uit de doeken gedaan. Prachtig. Wanneer je jezelf met veel moeite van de kaft hebt weten los te rukken, (want die is werkelijk adembenemend. Een combinatie tussen werkelijkheid en fantasie, tussen prachtig goud gemaakte dieren staan echte foto’s van dieren en die combinatie is geweldig mooi)waan je je in een andere wereld, een wereld vol dieren en hun wonderschone uiterlijk en toffe weetjes. Op de snede van het boek zit ook goud dat het boek een uitstraling geeft dat hij verdient. Wat een majestueus boek. De tekeningen van de dieren worden gecombineerd met werkelijk waar zulke geweldig scherpe en prachtige foto’s dat je je afvraagt hoe dat mogelijk is. Dit zijn echt geen foto’s die je even snel bekijkt in de vlugheid tijdens omslaan van de pagina’s maar deze verdienen minuten aan bewondering, zelfs als je een dier niet mooi of eng zou vinden blijf je naar de foto kijken. Als je alle pracht hebt gelezen en bekeken staan achterin nog een paar mooie stukken, zo krijg je eerst ‘de levensboom’, hierin word verteld tot welke groep welke dieren behoren en hoe je die kunt herkennen of welke eigenschappen/kenmerken deze dieren hebben. Daarna komt een woordenlijst, erg handig om alle woorden die in het boek gebruikt zijn uitgelegd te krijgen. En als laatste krijgen we het ‘groepsportret’, een samenvatting van alle dieren we in dit boek hebben mogen zien. Echt een prachtig boek waar je veel van leert, sommige dingen zijn echt bizar en had je nooit kunnen bedenken (lees het weetje van de ijsbeer maar) en andere dingen wist je misschien wel maar hier word het op een simpele manier duidelijk verteld (bijvoorbeeld de zeester) en weet je het zeker. Lannoo heeft hier weer een prachtig boek aan zijn collectie toegevoegd die veel waardering verdiend want de inhoud en opmaak zijn echt geweldig. Ik zeg wel erg vaak geweldig en prachtig maar andere woorden kan ik niet gebruiken om dit boek aan te prijzen, het verdiend deze woorden, simpel zat.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401456807
Pagina’s: 224
Prijs:€ 19.95,-

[bol_product_links block_id=”bol_5c76841508306_selected-products” products=”9200000103008309″ name=”Het dikke boek van alle bijzondere dieren” sub_id=”Ben Hoare” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.