Bijbel voor kinderen – Marianne Busser & Ron Schröder

Gepubliceerd op

Met de Bijbel voor kinderen willen Marianne Busser en Ron Schröder de eeuwenoude verhalen uit de Bijbel over mensen en hun verhouding tot God voor jonge kinderen toegankelijk maken. In deze uitgebreide kinderbijbel komen alle belangrijke kernverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament aan bod, in heldere en eigentijdse taal.

Bijgestaan door de kennis van Pieter van Winden, de man die de Bijbel van binnen en buiten kent, beginnen we dit prachtige en lekkere dikke boek met het eerste testament, hoe God de wereld schiep, en deze word uiteindelijk opgevolgd door het nieuwe testament, het verhaal van Jezus. De Bijbelse verhalen worden in dit boek op een makkelijke, leuke en vooral simpel te bevatten manier verteld, helemaal geweldig voor kinderen of volwassenen die (net als ik) de gewone Bijbel niet doorkomen of überhaupt begrijpen. De originele wirwar aan verzen of verhalen, met een overload aan informatie worden in dit prachtige boek op een begrijpelijke manier verteld en worden ondersteund door de ontzettend leuke, mooie en boeiende tekeningen van Alex de Wolf.  * Deze kinder Bijbel mag je waarschijnlijk niet vergelijken met de grote mensen Bijbel, maar zou ik dat wel mogen doen zou ik zeggen dat waar de echte Bijbel één groot in elkaar verweven levensverhaal in één boek is, en dit allemaal simpele en mooi verwoordde, gemakkelijke verhalen daarop gebaseerd. Wat je vooral uit de Bijbel kunt opmaken is dat God van zijn volk houdt en er álles aan doet om ze gelukkig te maken, met als enige eis dat ze oprecht in hem blijven geloven. In mijn ogen een leeftijdsloos boek, ook al staat er dat het voor kinderen van 4-6 is. Ook volwassenen zullen er erg van genieten om de (soms wat ingewikkelde) Bijbel verhalen op deze manier te mogen lezen.

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000367658
Pagina’s: 229
Prijs: € 25,-

[bol_product_links block_id=”bol_5c768012a4ac4_selected-products” products=”9200000014403232″ name=”bijbel voor kinderen” sub_id=”Marianne Busser & Ron Schröder” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.