Het sportkookboek 2 – Stephanie Scheirlynck

Gepubliceerd op

                                  Laat je begeleiden door dé sportvoedingsreferentie Stephanie Scheirlynck

Om sterk te presteren op sportief vlak is een aangepast voedingsschema onmisbaar. Dit boek bevat 80 nieuwe recepten opgedeeld volgens de vertrouwde structuur van rustdagen, rustige en intensieve trainingsdagen en dagen met krachttraining.

Net als bij topatleten kan topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck ook jou helpen om het maximum uit je trainingen te halen en je lichaam sneller te laten herstellen en dat alles aan de hand van lekkere uitgebalanceerde (en eenvoudige) maaltijden. De resultaten volgen gegarandeerd.

De boeken van Stephanie herken je uit duizenden, ik heb lang geleden(2018) ‘Het optimale sportgewicht’ van haar gelezen (en ondervonden) en het boek ziet er nagenoeg hetzelfde uit, zo zijn ze een mooie collectie in mijn kast. Je krijgt in eerste instantie uitleg over wat bepaalde dingen zijn of inhouden, bijvoorbeeld het verschil tussen voeding voor een sporter en voeding voor een niet sporter. Ook staan er gerichte vragen in over het eten en drinken van een sporter tijdens training of tijdens rustdagen die heel mooi en vooral goed zijn om te weten. Alles dat je (vooral in het begin) in dit boek leest is ontzettende waardevolle informatie, omdat je leert wat iets met je lichaam doet of juist niet doet als je niet de juiste voeding binnen krijgt. Deze dingen zijn goed om te weten als je het allemaal echt verantwoord wilt doen. Je krijgt schema’s voorgeschoteld over wat je op welke dagen eet, en dat aan de hand van intensiteit, duur, type training en welke recepten je daarbij zou ‘moeten’ eten. De recepten beginnen bij de recepten voor een rustdag, dan zie je wat je bijvoorbeeld eet voor het ontbijt, als tussendoortje, voor lunch en met het diner. Daarna komt een rustige trainingsdag, en intensieve trainingsdag en een dag met krachttraining met dezelfde volgorde van eten, gevolgd door energierijke snacks en herstelsnacks. Dit zijn echt super fijne boeken om ter hand te nemen ook als je net begint…. of misschien juist voorál als je net begint met sporten. Je wordt in van alles en nog wat begeleid en krijgt heel veel informatie met betrekking tot voeding, prestaties en do’s and dont’s. Ook vind je onderaan het voorwoord een QR-code om meer uit het boek te halen, door middel van video’s en oefenmateriaal. Ook de foto’s maken het boek weer compleet, het water loopt je in de mond als je alleen al lijkt naar de simpele maar o zo lekkere recepten. Helaas heb ik niet alle recepten kunnen uittesten, maar dat gaat helemaal goed komen, want na een zwangerschap kan je echt wel een beetje hulp gebruiken om weer een beetje back in shape te komen.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401474344
Pagina’s: 224
Prijs:€ 29,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.