Hond vs kat – Barbara Jurgens met illustraties van Barbara de Wolf

Gepubliceerd op

Hond heeft een heerlijk luizenleventje en lieve Baasjes. Maar dan komen de Baasjes op een dag aanzetten met een raar klein pluizenbolletje. Wat is dat? Het is Kat en ze komt ook bij de Baasjes wonen… Als dat maar goed gaat!

Hond heeft een heerlijk luizenleventje bij broer, zus, papa en mama in huis, maar dan komt er ineens een pluizenbal in zijn huis te wonen. Hij komt erachter dat het een poes is, en hij vind haar niet leuk want ze steelt alle aandacht en ze is gemeen. Poes vind hond ook niet leuk en dat laat ze goed merken, ze pest hond, doet gemene dingen en laat hond ervoor opdraaien. Totdat er iets gebeurd en er misschien wel iets verandert……óf…..toch niet want het blijven hond en poes.

De eerste paar verhaaltje zijn heel gemeen en helemaal niet lief voor hond, eerlijk gezegd had ik het boek bijna weggelegd omdat ik het zo gemeen vond en ik had verwacht dat het een leuk hond vs kat boek zou zijn. Gelukkig heb ik deze ene keer mijn gevoel genegeerd en heb doorgelezen, want naarmate het boek vordert wordt het verhaal grappig en soms zelf wel aandoenlijk. De tekeningetjes zijn super grappig en vertellen precies wat er op de pagina’s staat. Barbara en Barbara hebben een super leuk boek gemaakt. Barbara de auteur is scenarioschrijfster voor tv series en films en ook schrijft ze dus kinderboeken. Hond vs. Kat is haar vierde boek en de inspiratie hiervoor komt uit haar eigen leven met haar gezin, hond Pietje en kat Bob. Barbara de illustrator is ooit begonnen met ontwerpen van kaarten, ondertussen werkt zij al twintig jaar als illustrator en heeft ze tientallen boek op haar naam staan in binnen en buitenland. Aan de hoekige vormen van de illustraties in dit boek kun je goed zien dat ze van knippen en plakken houdt met verschillende materialen om haar illustraties te maken. Super tof hoe dit boek en zijn illustraties zijn ontstaan.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048859078
Pagina’s: 89
Prijs: € 17,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.