Japan, tussen rust en tumult – Nicolas Wauters

Gepubliceerd op

Ik maak je graag deelgenoot van mijn visie op Japan, ver weg van de gangbare stereotypen, en laat je met plezier de schitterende natuurlandschappen, de gebruiken en tradities, de steden en architectuur van dit land ontdekken.

Intussen heb ik al duizenden reizigers van overal ter wereld begeleid op hun ontdekkingstocht doorheen de archipel en daarbij een eindeloze hoeveelheid goede plannetjes en nuttige adressen verzameld: een onlinekaart met daarop absoluut niet te missen plekjes leidt je naar bijna duizend goede adresjes.

De app met die kaart heeft een permanente update en is te raadplegen via een QR-code op je favoriete digitale toestel: telefoon of tablet.

Wauters woont sinds 2013 in Tokio door zijn huwelijk met een Japanse. Zijn passie voor Japan en fotografie heeft ervoor gezorgd dat hij zijn organisatie ‘TokyoTrip’ heeft opgestart. Wanneer je dit boek in handen krijgt, kijk je je ogen al uit voordat je hem überhaupt open hebt gedaan. Het is een prachtig dik boek meteen betoverende en intrigerende cover. Wauters wil een nieuwe kijk op Japan geven, ver weg van de gangbare stereotypen. Wat ik wel jammer vind is dat er héél veel foto’s in het boek staan, maar van heel veel dingen waarover hij verteld niet. Bijvoorbeeld van de vlam, ook wel ‘de hondendrol’, bovenop brouwerij Asahi, of attractiepark Hanayashiki. Natuurlijk is alles op internet te vinden, maar als je dan een boek als dit maakt, en ergens expliciet over verteld, wil ik het ook wel in het boek zien. Ook al zou je niks hebben met Japan, wanneer je dit boek in handen krijgt ’triggert’ het je meteen, en denk je ‘oh wauw, misschien wel ik daar ooit wel heen’. En dat is Wauters zijn hele opzet met dit boek, mensen verleiden met wat HIJ in Japan ziet, en je daardoor naar het prachtige Japan toe te ‘lokken’. De getallen die je voorgeschoteld krijgt in de hoofdstukken van het Shinjuku station en Shibuya station  zijn duizelingwekkend, in Shinjuku station rijden 25.000 treinen PER DAG, en het station van Shibuya vervoert zelfs tot aan 700.000 reizigers PER DAG. Wauters geeft je alle namen(oud en nieuw) mee in dit boek, en verteld ook waar sommige namen voor staan. Dit boek leert je meer dan je zou verwachten van een fotoboek over een land, en dat is toch wel heel gaaf. Ook heel tof is dat je de QR code voorin het boek kunt scannen, en dan uitkomt op Wauters z’n kaart van Japan, met de door ‘TokyoTrip’ daarop  honderden zorgvuldig uitgezochte adressen die je zeker moet zien. Een land van respect, dat is een ding dat je zeker voelt in dit boek.

Uitgeverij; Lannoo
ISBN: 9782390251682
Pagina’s: 207
Prijs; € 24,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.