Jurken 3 La Maison Victor

Gepubliceerd op

La Maison Victor, het populairste Belgische naaiplatform biedt online en in het magazine een moderne en verfrissende kijk op zelfmaakmode. Onlangs hield La Maison Victor een grote lezersenquête en maar liefst achtduizend naaifans hadden “de jurk” als hun meeste geliefde patroon hadden gekozen. De selectie bestaat uit vijftien jurken die voor elke gelegenheid en voor elk seizoen gemaakt zijn. Met als extra de Alvita jurk, die exclusief voor dit boek ontworpen is. Met heel veel foto’s, stap-voor-stap aan werkbeschrijvingen en patronen op ware grootte (maten 30 of 34 tot 48 of 56) gaat het iedereen lukken (ook de beginners) om zo’n prachtige jurk te maken.

Het boek begint met de inhoudsopgave, waarbij je een overzicht krijgt van alle jurken per seizoen en de accessoires die je eventueel kan maken. Verder is er ook een gedeelte waar ze de voordelen van de Bernina naaimachines geven, waarmee ze zelf werken. En op het einde staat een verwijzing naar de site van La Maison Victor en worden de andere boeken nog eens extra weergegeven.

Als eerste beginnen we in het boek met de “Maattabel”. Daar niet alle confectiematen hetzelfde zijn, is het altijd beter om jezelf of de persoon waar je de jurk voor gaat maken, eerst op te meten. Zo heb je de perfecte maat voor de desbetreffende jurk, die je wilt gaan maken en kom je niet voor verrassingen te staan.

We beginnen met de luchtige jurken uit het voorjaar. Zeven prachtige jurken en twee handige accessoires, waarbij één op veelzijdige manieren te gebruiken is. Vooraf worden er bij de desbetreffende jurk echt schitterende foto’s weergegeven en staat de moeilijkheidsgraad erbij. De fotografie is verzorgd door Stephen Mattues, Felicia Van Ham en Diane Hendrikx.

Verder staat bij ieder kledingstuk de volgende gegevens:
Het getekende model
De lengtes qua maat in een overzichtelijk tabel
De benodigdheden
Het stofadvies
De patroondelen van de jurk
De eventuele knipplannen
De naaiwaarde
En als laatste; stap voor stap een heldere uitleg in hoe je te werk moet gaan

Alles wordt duidelijk en overzichtelijk aan je weergegeven. Er worden ook enkele specifieke tips gegeven waar je op moet letten.

Bij de extra uitleg van de Bernina naaimachines geven ze verschillende vaardigheden die een bepaalde machine heeft en wat het voordeel daarvan kan zijn. Voor een iedere is er dan ook een passende naaimachine. Ook het begrip “smokken” wordt aan je uitgelegd.

Daarna komen de negen Elegante jurken van het Najaar en het Grace Kelly regenkapje als accessoires. Er zijn vijf bladen qua patronen, waarbij met kleur en de naam van de jurk, de juiste maten en patronen met de verschillende radarbladen te vinden zijn. De maten worden in kleur met verschillende streep of puntsgewijs aan je weergegeven.

Dit boek bevat echt een verscheidenheid aan hele mooie, zeer vlotte maar ook zeker elegante jurken. Wat dit boek je ook zeker laat zien, is dat de stof de jurk maakt. Een perfect voorbeeld hiervan is de “Caroline jurk”, die gemaakt is met een apart mooi bloemenpatroon, waardoor het een hele nette en vlotte jurk is. Maar zou je bij diezelfde jurk een gebroken wit middelzware satijnstof gebruiken, dan heb je ineens “DE jurk” voor je mooiste dag. Er staat in dit prachtige boek zeker voor een ieder wat wils in qua jurken. Persoonlijk vind ik de pure glamour Elena jurk echt geweldig, zeker de stof die ervoor gekozen is met die kleurstelling, dat maakt die jurk juist zo bijzonder. Maar de special ontworpen rimpelfantasie Alvita jurk is ook zeker een aanrader. Je kunt altijd terecht op de site voor meer tips, er is een groot archief aan videotutorials en je kan bij de community van medenaai(st)ers ook je vragen eventueel stellen. Het is nu nog de unieke, persoonlijke juiste stof bij alle jurken vinden, zodat je aan de slag kan gaan en je kledingkast met deze prachtige jurken kan aanvullen.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401483162
Aantal pagina’s: 200
Prijs: € 34,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.