Kastelen – Laura Buller met illustraties van Robert Ball

Gepubliceerd op

Reis terug door de tijd om de bijzonderste kastelen ter wereld te ontdekken, van de hoogste torentjes tot de groezeligste kerkers. Ontdek hoe kastelen in de loop van de tijd zijn veranderd en wat er is gebeurd met de mensen die erin woonden. Trek de wereld over om kastelen op gevaarlijke kliffen en exotische eilanden te bezoeken. Maak kennis met de middeleeuwse heersers die de grootste kastelen en forten bouwden, en met moderne magnaten die miljoenen uitgeven om ze na te bouwen. Waarom werden de wenteltrappen in kastelen altijd met de klok mee gedraaid? En waarom stonken hun toiletten altijd zo?
In dit prachtig geïllustreerde boek word je meegenomen op een meeslepend avontuur langs een indrukwekkende verzameling kastelen.


Kastelen is een boek waarmee je op ontdekkingstocht gaat langs kastelen van allerlei tijden, soorten en maten. Het boek begint, heel logisch, met de uitleg van verschillende bouwwerken. Wat is een kasteel, wat is een paleis, wat is een fort en ga zo maar door. Waardoor je de kennis krijgt die je ‘nodig hebt’ als je dit boek gaat lezen. Je leest niet alleen maar over kastelen en andere boeken, zeker niet. Je leert ook over opgravingen, hoe edelen met elkaar omgingen en bepaalde momenten is geschiedenis. Ontzettend interessant om te lezen en ook wel vermakelijk soms. Er staan heel veel feitjes en weetjes in over vroeger tijden, hoe en waarom bepaalde bouwsel waren zoals ze waren en wat ermee gebeurd is.

Het mooie aan dit boek vind ik de mix van echt (foto’s) en illustratie. Er wordt aan de hand van illustraties aan je getoond hoe alles in elkaar stak en met de foto wordt het échte bouwwerk aan je laten zien zoals het écht was. Ook is er bij elk bouwwerk een plattegrond getekend, zodat je goed kunt zien waar bepaalde kamers/ vertrekken/verdedigingswerken huisden van bijvoorbeeld een kasteel.

In foto momenten, zo noem ik ze maar, krijg je prachtige foto’s voorgeschoteld van bijvoorbeeld de kamers van een kasteel, deze fotomomentjes geven je een werkelijk kijkje in de tijd van kastelen en hun gebruikers en gebruiken, echt heel mooi om te zien.

De tekst is begrijpelijk geschreven, dus voor jongere stoere jongens en meiden is het ook ontzettend tof om te lezen en vooral te kijken, want je kijkt echt waar je ogen uit. Ook heel handig en tof is de woordenlijst achterin het boek en de kastelenlijst van Europa. Al met al is dit echt een super tof boek voor jong én oud waardoor je ontzettend veel leert over kastelen en alles daar daaromheen hoort.

Je kunt dit boek vinden op de website van de leukste kinderboeken.

Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000377718
Pagina’s: 144
Prijs: € 21,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.