New York New York – Richard Koek

Gepubliceerd op

9789089896759

New York is een stad die continu verandert, anders dan Amsterdam of Parijs. Op een paar vaste plekken na, zoals Grand Central en het Empire State Building, is de stad bij elke terugkeer weer anders, zelfs het iconische Times Square is nooit hetzelfde.
In deze wereld speelt het leven zich af dat de Amsterdamse New Yorker Richard Koek in zijn foto’s vastlegt. Hij toont mensen die koelbloedig en met gezonde ironie overleven in een stad die harde werkers eert en geen medelijden toont voor wie geen succes heeft. De mensen, komend uit alle windstreken, koesteren hun verleden met weemoed en trots en proberen dat geluk waarvan ze altijd gedroomd hebben, zelf te creëren.
In dit bijzondere fotoboek laat Richard Koek een indrukwekkende stad en zijn inspirerende bewoners zien. 

New York is een stad die continu veranderd, anders dan Amsterdam of Parijs. Op een paar vaste plekken na, zoals Grand Central en het Empire State Building, is de stad bij elke terugkeer weer anders, zelfs het iconische Times Square is nooit hetzelfde. In deze wereld speelt het leven zich af dat de Amsterdamse New Yorker Richard Koek in zijn foto’s vastlegt. Hij toont mensen die koelbloedig en met gezonde ironie overleven in een stad die harde werkers eert en geen medelijden toont voor wie geen succes heeft. De mensen, komend uit alle windstreken, koesteren hun verleden met weemoed en trots en proberen dat geluk waarvan ze altijd gedroomd hebben, zelf te creëren. In dit bijzondere fotoboek laat Richard Koek een indrukwekkende stad en zijn inspirerende bewoners zien.

Een fotograaf geboren en opgegroeid in Nederland woont nu in New York en toont in zijn foto’s hoe snel zijn geliefde New York bij elke terugblik wéér is verandert. Een bijzondere reis die begint bij de Manhattan Bridge op de cover. Je reist met Koek door ’the city’ en mag door zijn camera meekijken naar deze bijzondere stad. Wanneer je dit boek aanschaft krijg je niet één verhaal verteld door middel van foto’s, nee je krijgt een boek vol verhalen, want elke foto heeft zoveel te vertellen en is op zo’n bijzondere en mooie manier vastgelegd dat je élke keer dat je ernaar kijkt weer iets nieuws ontdekt. De kleuren die Koek weet te vangen in de foto’s is fenomenaal en blijft je verbazen elke keer dat je ernaar kijkt. Dit is absoluut geen ‘Doorblader, o wat leuk, leg maar weer weg’ boek, dit is een prachtig boek met honderden verhalen erin, áls je maar de tijd en moeite neemt om die te willen zien. Één keer doorbladeren is niet voldoende, dit boek zul je vaker op (willen) pakken en elke keer zie je meer en andere dingen. Bij aankomst van de postbode heb ik mijzelf eerst een hele tijd verbaast over het formaat en gewicht van mijn pakket, het gewicht van het boek geeft als eerste al aan dat je een meesterwerk in handen houdt. De omslag is fenomenaal en betoverend, ik blijf er maar aan zitten. Het voelt als héél zacht stof, héél fijn stof en bij navraag bij de uitgeverij werd mij verteld dat dit heerlijke betoverende gevoel komt doordat er een laagje ‘soft touch laminaat’ overheen is gelegd. De foto en titel zijn ook zo ontzettend mooi, de foto triggert je om door te gaan of daar uren naar te staren en de letters van de titel zijn goud kleurig, een perfecte combinatie voor een prachtig boek. Echt een prachtig boek die niet weg te leggen is en bewondering voor deze grote stad en zijn bewoners brengt.

Uitgeverij: Terralannoo
ISBN: 9789089896759
Pagina’s’: 256
Prijs: € 39,99

[bol_product_links block_id=”bol_5ae824c2bc029_selected-products” products=”9200000082947146″ name=”New York New York ” sub_id=”Richard Koek” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.