Keer niet terug – Clair Donoghue

Gepubliceerd op

5a125e61934d41-88834874

In een bizarre moordzaak stuit brigadier Jane Bennett op iets wat een grafkist moet voorstellen. De kist bevat het lijk van een vermiste studente. Er worden twee verdachten verhoord, maar beiden ontkennen betrokkenheid. Wanneer enige tijd later opnieuw een kist wordt aangetroffen, bevestigt een anonieme tip Jane’s vermoeden dat de twee zaken verband houden. Gaandeweg wordt het brigadier Jane Bennett en inspecteur Mike Lockyer steeds duidelijker dat ze jagen op een moordenaar die vastbesloten is zich door niets of niemand te laten stoppen.

Jane is klaar met werk op het bureau, maar op het moment dat ze naar huis wil word ze gebeld door haar vriendin Sue. Ze verteld Jane dat het goed mis is bij haar thuis, dat haar man Mark weg is en niet op een normale manier. Dat het flink mis is blijkt wel uit het forensisch team dat er rondloopt en de bloed spetters overal, maar wat er werkelijk is gebeurd moet nog blijken en Jane heeft er een slecht voorgevoel bij. Na een paar aanwijzingen die mogelijk op Mark zijn verdwijning doelen gaan ze naar de aangegeven plaats toe maar wat ze daar vinden is geen Mark maar een graf. Het gaat niet goed met Jane haar meerdere, Mike Lockyer, sinds de vorige zaak, de Stevens zaak die finaal mis ging, is hij in en soort apathische ongeïnteresseerde staat terecht gekomen en zelfs de vermissing van zijn vriend Mark lijkt hem niet te raken. Jane heeft haar hoofdverdachten, Lebowski en Mort, ondervraagd maar die zijn zo ‘uitgekookt’ en berekenend dat het vooral om instinct draait en daar krijg je je zaak niet mee rond. Hoe verder het onderzoek naar het gevonden graf en overschot gaat hoe complexer de zaak word. Verdachten werken niet mee, getuigen lijken niet te bestaan de advocaat van haar hoofdverdachte is een pitbull die niets aan het toeval overlaat. Er gaan dingen door elkaar heen lopen waardoor het nóg moeilijker gaat worden om de dader te vinden.

Wat een vervolg op ‘kijk niet om’ dat was een powerhouse van een debuut en deze doet er niet voor onder. Vanaf de eerste bladzijde, die begint met het slachtoffer die verteld, zit je vast in de moordzaak. Jane is geweldig in wat ze doet maar toch zorgt haar situatie ervoor dat je ook medelijden met haar krijgt. Alle personages zijn geweldig verteld en nemen elk een eigen plaats in in ‘de film die je leest’. Het is spannend, frustrerend en intrigerend, het is vooral intrigerend hoe Jane denkt en doet, hoe ze alles samen voegt en tot een complexe dubbele zaak maakt. Het is ontzettend spannende en wanneer we het einde naderen word het mij bijna teveel, ik sla bijna zinnen over doordat ik steeds sneller ga lezen, en ik krijg het er benauwd van wat er allemaal gebeurd. Jeetje wat een verhaal, geweldig. En nee ik had niet verwacht hoe het allemaal zou gaan lopen. De cover is erg mooi, de kleur van de titel is heel gaaf gekozen en past mooi bij het eerste deel, dezelfde stijl en setting.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026135798
Pagina’s: 304
Prijs: € 18,99

[bol_product_links block_id=”bol_5ae822d2bb91d_selected-products” products=”9200000085988394″ name=”Keer niet terug” sub_id=”Claire Donoghue” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.