Overprikkeld – Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp

Gepubliceerd op

39234647_2140938876189155_923498271643533312_o

In “Overprikkeld’ geven Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp eerste hulp bij hoogsensitiviteit. Ze laten zien dat je van hoogsensitiviteit een kwaliteit kunt maken. 1 op de 5 mensen is snel overprikkeld!
Een hoogsensitief persoon (HSP) is geboren met een gevoelig zenuwstelsel. Licht, geluid maar ook emoties van anderen komen harder binnen. Op luchtige en humoristische wijze laten de Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp – beiden ervaringsdeskundige – zien wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk inhoudt.
Met eenvoudige tips & tricks waarmee je meer uit jezelf haalt en overprikkeling voorkomt. Door de vele uit het leven gegrepen voorbeelden is dit boek herkenbaar voor HSP-ers én mensen uit hun omgeving. Mijn hoogsensitiviteit leidt er toe dat ik intens kan genieten, bijvoorbeeld van de zon op mijn gezicht. Dat is heel fijn! – Liesbeth Kamerling

Al vanaf de eerste bladzijde durf ik te zeggen dat ik dit een heel fijn boek ga vinden, waarom? Omdat ik zelf hoogsensitief ben en de rust die de pagina’s uitstralen heel fijn is. De letters hebben een rustgevend lettertype(voor mij), iets uit elkaar, kleine kopjes/ hoofdstukken en tussendoor tekeningetjes van een lief hondje met z’n vrouwtje (deze twee leer op je op de cover al kennen), gewoon één en al rust straalt het uit. De dingen die ze vertellen (Liesbeth en Lieke) komen heel bekend voor en worden op een simpele en duidelijke manier verteld of uitgelegd. Ze geven tips en trucs om jezelf niet helemaal kwijt te raken in deze drukke overprikkelende wereld. Er worden lijstjes opgesteld met manieren van HS zijn en welke signalen je zou kunnen opvallen (die zijn natuurlijk niet bij iedereen hetzelfde maar in grote lijnen komen ze overeen). Ook staan er (gelukkig voor beide partijen) ook veel tips in om om te gaan met iemand die HS of voor als je zelf HS bent. Ze hebben een hele fijne rustige manier van schrijven en uitleggen en dat maakt de lezer ook rustig (mij in ieder geval wel). De cover is heel simpel e n rustig, hondje, vrouwtje en rustige kleuren, groen, zwart en wit. Beide dames (Liesbeth en Lieke) zijn zelf HSP, ze zijn dus ervaringsdeskundigen, en weten dus oprecht waar ze het over hebben in plaats van mensen die een boek hebben gelezen over hetgeen ze willen schrijven en dus niet écht weten waar ze het over hebben. Het is een niet al te dik boek maar het is dik genoeg en er staat meer dan genoeg bruikbare informatie in die je op het juiste spoor kunnen zetten. Zoals in het boek verteld word denken veel mensen die hoogsensitief zijn dat ze de enige op de wereld zijn die zich voelen zoals ze zich voelen en voelen zich ‘niet normaal’ maar niets in minder waar, er zijn meer mensen zoals jij en dat laten ze je in dit boek duidelijk weten.

Uitgeverij: Kosmos
ISBN: 9789021569741
Pagina’s: 192
Prijs: € 17,50

[bol_product_links block_id=”bol_5ba4d6cdc925a_selected-products” products=”9200000091585325″ name=”Overprikkeld ” sub_id=”Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.