Ik weet niet of ik van je houd – Cristina Lauren

Gepubliceerd op

20180920_134540

Leidt een toevallige ontmoeting tot ware liefde?
Holland heeft een heimelijke crush op de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin. Ze helpt hem met een auditie voor een musical en mooie kansen liggen voor hem in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft… Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven. Calvin weet niets van haar gevoelens en ze worden, puur vriendschappelijk, huisgenoten. Of houden ze elkaar voor de gek en is het zakelijke huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde?

De straatmuzikant waar Holland een lichtelijke obsessie voor heeft, sprak ineens met haar nadat ze voor de zoveelste keer een dollar aan hem gaf. En het enge was dat zijn ogen, die ze normaal nooit zag, inderdaad de kleur groen hadden zoals ze het had voorgesteld. Hij heet Calvin. Terwijl ze verdoofd verder loopt, komt er een enge zwerver op haar af. Een tel later word ze wakker in een ambulance en wordt haar voordat ze iets kan zeggen, een kaartje in haar hand gedrukt met de tekst Nationale zelfmoordpreventie hulplijn.

Nadat ze in het ziekenhuis is ondervraagd en haar ooms eindelijk bij haar zijn, dringt ineens de schrik toe en volgen de tranen. Ze had een gebroken arm, maar waar ze het meeste over in zat, was waarom Calvin niet gezegd had wat er werkelijk was gebeurd. Haar ooms Jeff en Robert hadden haar een baan gegeven nadat Holland haar master Creatief Schrijven had gehaald en er niets mee kon. Het was een baan in het Theater, waar Robert een mega hit had met zijn populaire Broadway-productie “It Possessed him”. Als Robert haar naar huis stuurt omdat ze met een mitella niet echt kan werken, vraagt Lulu haar mee uit. Wat ze dan nog niet weet, is dat Calvin daar toevallig optreedt. Alle voornemens om hem de waarheid te vertellen, zijn vergeten zodra ze zijn accent hoort.

Als Luis Genova de cast verlaat en daarvoor Ramón Martin in de plaats komt, zit Robert met een probleem qua begeleider in de muziek. Holland grijpt haar kans en neemt Robert naar de metro. Eén keer hoeft hij maar te luisteren. Maar het risico is groot. Als ze voor hem staan, kijkt hij niet naar Holland, maar naar Robert. Iets in zijn houding zegt dat hij weet wie er voor hem staat. Dan hoort Holland iets wat haar helemaal doet verbazen…

Beste vriendinnen Cristina Hobbs en Lauren Billings schrijven sinds 2009 samen onder de naam Christina Lauren. Ze hebben al meer dan twintig titels op hun naam staan, die allemaal New York Times-bestsellers werden. Hun werk wordt in meer dan dertig landen uitgegeven.

Met een super vrolijke cover heeft dit boek al een aantrekkingskracht. Het mooie van de titel is dat je het op twee manieren kan lezen, negatief of positief, ik ga voor het laatste. Holland heeft iets moois, passie voor muziek. En al heeft ze totaal voor iets anders gestudeerd, het is haar passie die haar bij Calvin de straatmuzikant brengt. Het verhaal begint met de uitleg hoe ze hem ontdekt heeft en hoe haar leven in een rap tempo met Calvin verbonden wordt. De aantrekkingskracht en de verliefdheid zijn zo bijzonder en mooi geschreven, dat je blijft lezen. Eigenlijk is het een “andersom-huwelijk” die net als ieder ander huwelijk ook zijn ups en downs heeft. Het is echt een schitterend mooi verhaal waarin geluk, passie en liefde elkaar vinden, het vertrouwen een scheur kan krijgen, maar uiteindelijk de hoop en tijd het kunnen goed maken.

Uitgeverij: Xander Uitgevers BV
ISBN: 978 94 0160 926 5
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 17,99

[bol_product_links block_id=”bol_5ba4f2abeef65_selected-products” products=”9200000089417735,9200000089517910″ name=”Ik weet niet of ik van je houd – Cristina Lauren” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.