Peutermama’s – Sonia Pypaert

Gepubliceerd op

  • Een peuter in huis? Dan is dit het boek voor jou!

Met een peuter in huis breekt een heerlijke nieuwe fase van het ouderschap aan: je kindje groeit als kool, wordt steeds zelfstandiger en stelt honderden vragen. Maar zo’n bruisende wervelwind van energie in huis brengt natuurlijk de nodige uitdagingen met zich mee. Niet alleen voor je kindje, maar ook voor jou als mama. Want nu je pittige peuter zijn grenzen volop opzoekt, begint voor jou de fase van het opvoeden én de fase van het stap voor stap loslaten.

Peutermama’s geeft je inzicht in de ontwikkeling van je kindje en toont je hoe je met grote emoties om kunt gaan. De concrete tips en praktische lijstjes over eten, spelen, slapen en potjestraining nemen veel van je (opvoed)stress weg en de vele herkenbare verhalen zorgen voor die af en toe broodnodige zucht van verlichting.

Dit boek is voor alle mama’s met een peuter, hopelijk zorgt dit boek vooral voor een vrolijke en ontspannen peutertijd. De belangrijkste reden voor haar  website (onder mama’s) en dus ook dit boek is, informatie delen. Deel vooral jouw tips trucs en informatie met andere mama’s, om elkaar op die manier te helpen, in plaatst van af te branden of neer te halen. De peuterfase gaat vooral om ontdekken. Het proloog is al een boek op zich, een absoluut het lezen waard. Het geeft je een voorzetje van waar het boek precies over gaat, maar zeker ook hoe Sonia al haar lessen heeft geleerd en hoe zij ze allemaal ziet. Een confronterend, interessant en ook wel ‘intiem’ boek, want Sonia verteld heel eerlijk en open over haar eigen leven als mama, en alle gedachten en onzekerheden die daarbij komen kijken (en die er ook bij horen). Wat ik erg jammer vind is dat ik de boeken van Sonia nooit eerder heb ontdekt. Haar twee andere/eerdere boeken zijn namelijk ook super interessant en heel erg nodig( zeker als je voor het eerst mama wordt). Wat fijn is en leuk leest, is dat de ervaringen, tips of tricks door andere mama’s in handschrift en roze gedrukt zijn naast het normale lettertype dat gebruikt wordt voor de rest van het boek. Al met al een echte eyeopener én bron van informatie, tips, trucs, do’s and don’ts. Ik heb echt genoten en geleerd van dit boek en raad het zeker aan aan alle mama’s en mama’s to be.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401482981
Pagina’s: 222
Prijs: € 22,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.