Reumapositief – Filip de Keyser & Heidi Van De Keere

Gepubliceerd op

reumapositief

‘Reuma’ en ‘positief’. Niet vanzelfsprekend om deze twee woorden met elkaar te verbinden. En toch kan het! Pijn kan je leven flink overhoophalen. De diagnose van reuma of een andere gezondheidskwaal vormt een kantelmoment en verplicht je om een nieuw begin te maken. Het sleutelwoord in die nieuwe fase is positiviteit. Filip De Keyser & Heidi Van de Keere begeleiden samen in hun praktijk al vele jaren mensen met reuma en gewrichtspijn. Aan de hand van inzichten uit de positieve psychologie, verhalen van ervaringsdeskundigen en veel praktische tips tonen ze aan dat het mogelijk is om anders met een chronische aandoening om te gaan. Met respect voor de pijn en de beperkingen, helpen ze je om stap voor stap een nieuwe en succesvolle route uit te stippelen.

Een mooi en duidelijk boek over het positief proberen het leven met een chronische (pijn)aandoening te gaan bekijken. Ze nemen reuma als richtpunt, maar de dingen die aangedragen en uitgelicht worden kunnen natuurlijk (in grotere lijnen) voor alle ziektes, aandoeningen en gewoon interesse gelezen en gebruikt worden. Met positief bekijken van het leven met een chronische ziekte beginnen ze dit boek, en dat is een hele goede keuze omdat het vallen of opstaan met een chronische ziekte valt of staat met hoe je het leven ziet. Aan het einde van elk hoofdstuk (die over het algemeen niet erg lang zijn, 3 tot 5 pagina’s, wat ook fijn leest) krijg je verhalen ervaringen of inzichten van mensen met een chronische (pijn) aandoening te lezen en daarna echt als laatste van een hoofdstuk krijg je ‘sleutels die je kunt meenemen’, dat zijn handvatten die je, indien het bij jou past, kunt gebruiken in jouw leven. Ook mooie, waarheidsgetrouwe, en soms zelfs ook inspirerende quotes staan er in het boek. Alles word in dit boek positief benaderd, kun je geen top prestatie leveren met de sport die je doet? Daar is niks ergs aan, kijk naar wat je wél hebt bereikt mét deze ziekte. Kun je je werk niet meer doen zoals voorheen? Daar is niks ergs aan, ga kijken naar de mogelijkheden binnen jouw grenzen met deze ziekte. Dit boek is één en al positiviteit en optimistisch kijken, hoe moeilijk dat soms ook is met chronische (pijn) ziektes/ aandoeningen. Veel tips en weetjes over hoe je hiermee kunt omgaan en wat bepaalde dingen inhouden. Een echte Musthave voor iedereen die een beetje positiviteit nodig heeft, ben je één en al pessimisme en depressief en niet van plan positief te worden… dan zou ik dit boek laten liggen en een andere weg zoeken die wel aansluit op jouw leven en denkwijze. Een heel mooi duidelijk en fijn boek om te lezen als je even een positieve insteek nodig hebt in je leven met pijn.

Uitgeverij: Terra Lannoo
ISBN: 9789401441803
Pagina’s: 192
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_595b8031504d0_selected-products” products=”9200000072475694,9200000079349295″ name=”Reumapositief – Filip de Keyser & Heidi Van De keere” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.