Avonturen in Fantasia 5; Gevangen in Atlantis – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

Joepie, het is zomer! Geronimo gaat samen met zijn neefje Benjamin naar het strand. Maar wat een ontspannen dagje aan zee had moeten worden, eindigt in een avontuur in zee, in Fantasia welteverstaan. Dit keer hebben de koningin van de zeenimfen en de directrice van Koraalrood Geronimo’s hulp nodig. Niet alleen is het prachtige diadeem van de koningin kwijt, er lijken steeds meer zeedieren van de zeebodem te verdwijnen … Hoe kan dat?

Geronimo wil graag ontspannen op het strand, maar hier krijgt hij de kans niet voor wanneer hij word opgehaald door een oude bekende, genaamd Krap nog Krapper. Hij is gestuurd door de koningin der zeemeerminnen, die de hulp nodig heeft van de Ridder zonder vrees of blaam.
Als zij hem vraagt om uit te zoeken wie de zeedieren ontvoerd en waar ze naartoe worden gebracht, komt ze erachter dat haar koninklijke diadeem ook gestolen is. Dit moet dezelfde dader zijn! Geronimo word op pad gestuurd, hun lot ligt wederom in zijn handen, een zware last om te dragen voor een bange muis.

Krap vergezeld hem tijdens de missie in een Octopusballon, maar dan ontspoord de ballon en komen ze in de obscure onderwereld terecht; een plek waar het uitschot van de onderwaterrijken woont. Een reuzenoctopus ontvoerd hen en brengt hen naar een donker en afgelegen gebied. Daar gooit hij hen in een gevangenis en wat blijkt… ze zijn niet de enige gevangenen in dat gebied. Geronimo en Krap moeten zichzelf en alle anderen redden voordat ze worden opgegeten door een vreselijk monster… de tijd dringt.

Gevangen in Atlantis is alweer het 5e deel in de serie korte Fantasia-avonturen en dankzij zijn softcover perfect voor in de auto of op vakantie. Compleet met spelletjes, recepten en DIY’s en natuurlijk de gebruikelijke, mega spannende, fantasiastische belevenissen van de Ridder zonder vrees of blaam!

Gevangen in Atlantis begint met de introductie van de vier belangrijkste personages en de plattegrond van Atlantis. Het zit vol unieke dieren zoals rappende haaien en gekke voorwerpen, denk hierbij aan een trap die Deugniet heet. Wanneer je het hele spannende avontuur in één ruk hebt uitgelezen, is dit boek nog niet uit. Je kan vervolgens aan de slag met tien pagina’s zeemeerminnenpret; vol spelletjes, een cupcake recept en een handleiding voor een leuke souvenir.

Het verhaal is eigenlijk al vrij snel spannend en neemt ook snel in spanning toe, gelukkig loopt alles goed af en heeft Geronimo al snel iedereen gered.
De vrolijke kleurrijke illustraties zijn overal in het boek terug te vinden, van kleine krabbels tot grote prenten die beide pagina’s vullen. Wij kunnen geen genoeg krijgen van de avonturen van Geronimo Stilton en de prachtige illustraties en vrolijke lettertypes.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085924623
Pagina’s: 119
Prijs: €9,50

[bol_product_links block_id=”bol_5c88f66e8fcbd_selected-products” products=”9200000104058168″ name=”Avonturen in Fantasia 5; Gevangen in Atlantis – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.