Avonturen in Fantasia 6; Red het Kabouterrijk! – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

Miniatura, het kabouterrijk, lijdt onder een grote droogte. Het zal heel snel moeten gaan regenen om de natuur en de kabouters in leven te houden. Geronimo wordt ingeschakeld om de gevreesde luchtpiraat kapitein Donderbui te vinden, omdat hij de enige is die de macht heeft over weer en onweer. Helaas zal Geronimo hiervoor de lucht in moeten en dat is niet iets waar hij blij van wordt…

Geronimo is op weg naar Tortuga om voor De Wakkere Muis verslag te doen van een ontdekking op de bodem van de zee; het galjoen van de piratenkatten. Eenmaal aan boord van het vliegtuig valt hij al snel in slaap, om vervolgens wakker te worden in een vliegende koets… op weg naar Fantasia!

Koningin Florina heeft de Raad van Dertien bij elkaar geroepen en daar hoort ook de Ridder zonder vrees of blaam bij. Wanneer iedereen aan tafel heeft plaatsgenomen snapt Geronimo wat er aan de poot is; het Kabouterrijk is uitgedroogd en Geronimo moet op zoek naar de gevreesde Kapitein Donderbui. Hij is namelijk de enige die met zijn bemonstering zijn schip ‘Het Bronzen Anker’ kan laten regenen en onweren boven Fantasia.
Geronimo krijgt hulp van de koning van de Elfen en de prinses van de Zilveren Draken.
Eenmaal aan boord van Het Brozen Anker komen ze erachter dat de bemonstering van kapitein Donderbui muiterij heeft gepleegd en hem samen met een paar piraten hebben opgesloten. Ze weigeren het te laten regenen, zodat het kaboutervolk alles zal doen wat ze maar willen. Nu ook de drie helden gevangen zijn genomen kunnen ze het kaboutervolk niet redden, maar dan komt er hulp uit een onverwachte hoek…

Net als we gewend zijn begint het zesde deel in de Avonturen in Fantasia-reeks met de beschrijving van een aantal personages en de kaart van Fantasia, zodat je als lezer enig idee hebt waar Miniatura zich bevindt. Na dit spannende piratenverhaal volgen maar liefst veertien pagina’s piratenpret vol leuke spelletjes en tips om de natuur te beschermen. Heel goed en leerzaam voor opgroeiende kinderen. Daarnaast vind je hier een ‘Jacht op de Schat’ spel en een hele leuke DIY die het zeker heel goed doen op piratenfeestjes!

Red het Kabouterrijk! bevat veel uiteenlopende personages, maar er springt er in de illustraties eentje uit; de kameleon Bobbelina. Zij is hilarisch geïllustreerd en weet met gemak een lach op je gezicht te toveren.
De liederen van Vleder Minstreel zijn erg grappig en maken het spannende verhaal een beetje luchtiger.

De magie van Geronimo Stilton is tijdloos; de basis is een goed opgebouwd, spannend avontuur. Daar overheen is wat humor, leuke lettertypes en grappige personages gestrooid met als topping de prachtige indrukwekkende illustraties waar deze boeken zo om bekend staan.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085924630
Pagina’s: 118
Prijs: €9,50

[bol_product_links block_id=”bol_5c89051def866_selected-products” products=”9200000104058155″ name=”Avonturen in Fantasia 6; Red het Kabouterrijk! – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.