Avonturen in Fantasia 8: De Sleutel van de Tijd – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

Het is feest in Fantasia! Geronimo is dolblij: eindelijk hoeft hij een keer niet op missie! Maar natuurlijk gaat er iets mis. Door een sullig optreden van Geronimo gaat de Chronofantastische Tijdwijzer kapot, de klok die de tijd in Fantasia regelt. Dat heeft grote gevolgen. Om de grote klok te kunnen repareren moet Geronimo de Sleutel van de Tijd zien te bemachtigen, maar dat blijkt een stuk moeilijker dan gedacht…

Tijdens zijn vakantie is Geronimo van plan om helemaal niets te doen, behalve veel te lezen. Hier komt echter niets van, wanneer Minutolo – de baas van de Minutendwergen – hem komt halen voor het verjaardagsfeest van Florina. Geronimo heeft wel zin om eens lekker te feesten in het magische land waarin hij al zoveel avonturen heeft beleeft.
Eenmaal in stijl op het feest gearriveerd wordt Geronimo met al zijn vrienden herenigd.

Als hij tijdens het feest door de nar Tik Tak op het podium word getrokken om te dansen, loopt het echter helemaal uit de hand en is Geronimo de veroorzaker van het stilstaan van de Chronofantastische Tijdwijzer.
Florina is aan de klok gelinkt en ze is veranderd in een kind en daardoor niet langer in staat om over Fantasia te regeren. De klok is echter alleen te repareren met de Sleutel van de Tijd.
Om Fantasia te redden moet Geronimo door de Mementowoestijn reizen en de Levita Hoogvlakte beklimmen om daar de sleutel op te halen bij de Wijze Salamander. Onder het volk heerst er niet veel vertrouwen in Geronimo, maar de kleine Florina is ervan overtuigd dat hij alles weer goed kan maken.

Tijdens Geronimo’s reis komt de nar Tik Tak hem uit schuldgevoel helpen, maar of Geronimo daar blij mee is… De draak van de tijd helpt hen naar de toppen van de Levita Hoogvlakte. Eenmaal op hun bestemming aangekomen blijkt de Sleutel van de Tijd gestolen te zijn…

De sleutel van de tijd is een spannend 97 pagina’s tellend verhaal met een softcover en in handig meeneem formaat. Zoals we in de Avonturen in Fantasia-reeks gewend zijn, bevat ook dit boek weer 14 pagina’s speelplezier, volledig in de stijl van het boek. Zo heb je een tijdpuzzel, zoekplaatjes, een leuke DIY van de Poort van Moed, een heerlijk taartrecept en andere leuke puzzels.

Het is mooi om zoveel Fantasia bekenden terug te zien in de illustraties, die wederom schitterend zijn. Wij vinden de illustratie waarop Tik Tak en Geronimo op de rug van de draak vliegen echt het allermooiste en tevens erg grappig. Er schuilt een soort magie in de opzet en vormgeving van de Fantasia-boeken waardoor je er geen genoeg van kunt krijgen. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, want er zijn weinig boeken zo goedkoop.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085924654
Pagina’s: 117
Prijs: €7,95

[bol_product_links block_id=”bol_5cf7b715aeca8_selected-products” products=”9200000108255397″ name=”Avonturen in Fantasia 8: De Sleutel van de Tijd – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.