Avonturen in Fantasia 7: Het geheim van vrolijk zijn – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

De aardmannetjes, de eeuwige lolbroeken van Fantasia, hebben Geronimo’s vriend Prulletje Prulschrijver omgetoverd in… een eend! En dat terwijl hij in Zotteklap, het aardmannetjesrijk, net op zoek was naar het geheim van vrolijk zijn! Geronimo gaat met twee vriendjes op pad, niet alleen om het geheim te vinden, maar ook om op zoek te gaan naar een middeltje om Prul weer te ont-eenden…

Terwijl Geronimo op Muizenland bezig is met het jaaroverzicht van De Wakkere Muis, zijn de magische bibliothecarissen van het Kristalkasteel bezig met de jaarlijkse update van het mythische Legendarium. Ze missen echter de pagina’s waarop ‘Het geheim van vrolijk zijn’ zou moeten staan, omdat hun vriendje Prulletje Prulschrijver tijdens zijn zoektocht is omgetoverd in een eend. Er is maar één iemand die hen kan helpen; de Ridder zonder Vrees of Blaam a.k.a. Geronimo Stilton.

De bibliothecarissen willen de eendenspreuk verbreken, maar hebben daar geinjasmijn voor nodig. Een plant die alleen in Zotteklap groeit. Het is tijd dat de Ridder zonder Vrees of Blaam Zotteklap bezoekt om daar niet alleen het geheim van vrolijk zijn te vinden, maar ook de geinjasmijn voor Prulletje. Vermomd als minstreel en begeleid door de magische pratende harp Tierig Tiereliertje begint hij vol moed aan zijn missie. Al snel voegt muzikant en goede vriend Oscar de Kakkerlak zich bij het duo en krijgen ze hulp van Tijl, de gids van Zotteklap. Hij escorteert hen richting Het geindomein.

In Het geindomein is het altijd feest. De aardmannetjes willen Geronimo en zijn vrienden de weg wijzen, als zij drie raadsels voor hen weten op te lossen. Het addertje onder het gras is echter; als ze verliezen, worden ze veranderd in pluimvee.
Wanneer het trio de raadsels met succes hebben opgelost, blijken de aardmannetjes helemaal niet van plan te zijn zich aan hun afspraak te houden…

Nadat je dit vrolijke avontuur van 97 pagina’s hebt uitgelezen kan je lekker aan de slag gaan met de 14 pagina’s aardmannetjespret, vol spelletjes, recepten en DIY’s.
De aardmannetjes zijn zo hilarisch met hun grappig moppen en gekke voorkomen. Het feit dat ze niet groter zijn dan een noot maakt ze nog leuker door de ogen van een kind. Ook de lolkaart die blijft bewegen om je voor de gek te houden en de wegwijzers die veranderen van richting zorgen voor wat extra magie en humor in Het geheim van vrolijk zijn.
Daarnaast staat het boekje vol moppen, grapjes en hilarische liedjes die iedereen aan het lachen weten te krijgen. Som daar de speelse lettertypes bij op en de prachtige illustraties waar de Stilton-boeken zo om bekend staan en dan heb je weer een 7e topper in de Avonturen in Fantasia-reeks. De prijs is bovendien ook nog eens enorm aantrekkelijk! Er zijn maar weinig leuke boeken van €7,95 die naast een spannend verhaal ook nog eens leuke extra’s bevatten.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085924647
Pagina’s: 115
Prijs: €7,95

[bol_product_links block_id=”bol_5cf3c52923a89_selected-products” products=”9200000108255249″ name=”Avonturen in Fantasia 7: Het geheim van vrolijk zijn – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.