Billy de Kip – Marcel van Driel & Jeroen Schipper

Gepubliceerd op

9200000017140017

Wanneer de huifkar van Billy en zijn zusjes midden op de prairie uit elkaar valt, zit er voor de kippen niets anders op dan er een permanente nederzetting te bouwen. Maar waar Billy ervoor wil zorgen dat ze beschermd zijn tegen mogelijke roofdieren, willen zijn zusjes alleen maar eten en uitrusten. Dit tot grote blijdschap van Willy de Vos, die wel zin heeft in een lekker kippetje of twee.
Wat volgt is een spannende strijd tussen Billy en vos, waarin de een nog vernuftiger is dan de ander in het bouwen van mechanische constructies. De makers knipogen zowel naar de klassieke western, als naar de tekenfilms van Tom & Jerry in een prentenboek dat er niet alleen prachtig uitziet, maar ook aan het lachen maakt en aan het denken zet.De ouders van Billy en zijn zusjes zijn gepakt door een vos waardoor ze er ineens alleen voor komen te staan. Waar de zusjes van Billy geen gevaar zien, bouwt hij daarentegen een hek zodat ze niet opgegeten kunnen worden door vijanden. Hij is net op tijd klaar, want ineens is daar de vos. Maar die laat zich niet zomaar tegenhouden. De vos pakt gewoon een stel stelten en pikt één van zijn zusjes. Billy laat dit niet op zich zitten en bouwt het ene na het andere bouwsel om de vos tegen te houden. De vos is een goede tegenstander, want op zijn beurt bouwt hij weer het een na het ander om Billy en zijn zusjes te pakken te krijgen. Dit loopt helemaal verkeerd af als een van hun bouwwerken zich tegen hen keert. In plaats van als vijanden te leven, moet ze samenwerken.
Wat meteen opvalt zijn de prachtige tekeningen in Billy de kip. Ze zijn levendig van kleur, mooi vormgegeven en hebben daadwerkelijk nut bij het verhaal. Maar wat helemaal opvallend is, is dat de gehele tekst in rijm is geschreven. Juist doordat de auteurs deze vorm kozen, leest het geheel als een spannende film voor kinderen of kun je het verhaal als ouder op spannende en pakkende wijze voorlezen. Billy de kip is een absolute aanrader voor kinderen en ouders die zin hebben in een verhaal over vijanden, vriendschap, liefde en vindingrijkheid.

Om je alvast kennis te laten maken met Billy, hier een filmpje van het lied over Billy, plus de bijbehorende dans: http://www.youtube.com/watch?v=lA-W79hElhA&feature=youtu.be
Uitgever: David en Goliat
Prijs: 12,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.