De Efteling sprookjes omnibus

Gepubliceerd op


In dit lekker dikke verzamelboek vind je de allermooiste sprookjes uit het leukste avonturenpark van Nederland: de Efteling. Van Vrouw Holle tot De Tuinman en de Fakir, van De gelaarsde Kat tot Klein Duimpje. Maar liefst dertig sprookjes, geïllustreerd door de beste tekenaars. Om telkens opnieuw weer te lezen of voor te lezen!

Een heerlijk dik boek met verhalen van de Efteling helden. De cover heeft gouden glimmende letters maar ook gewoon letters wat het geheel lekker speels maakt, net als een bezoek aan de Efteling. Welke volwassene is er nou niet in de Efteling geweest, vroeger of nu? Iedereen kent de Efteling, iedereen is er wel eens geweest. En of je het nou een geweldige ervaring vond of een vreselijke plek om te zijn, iedereen kent het fenomeen ‘de Efteling’.

Ik wordt er al helemaal blij van alleen maar als ik het boek vast heb. Zoals eerder gezegd, wie kent de Efteling niet? Het is een plek vol dromen en avonturen, en om dat nogmaals keer op keer te mogen en kunnen beleven door dit super dikke boek vind ik geweldig. Dit prachtige super dikke Efteling verhalenboek begint met… Hoe kant het ook anders, ‘Hans en Grietje’. Een echte verjaardagsboek, en de schrijfkabouter is er maar wat trots op. En dat is terecht. Bij elk verhaaltje krijg je een gekleurd blokje met ‘in de Efteling…’ en een ‘weet jij dit…’, de eerste is een feit en de tweede een vraag. Je kunt het antwoord in het verhaal vinden óf op de laatste pagina (maar wat is daar nou leuk aan, zelf lezen en vinden is toch veel cooler). Het boek bevat lekkere stevige super witte bladzijden met hele kleurige illustraties, die door het superwit van de bladzijden eraf springen. Het leuke aan dit boek is ook dat je herinneringen weer even worden opgevijzeld worden. Er zijn al jaren op zoveel verschillende manieren verhalen van deze verhalen ‘geboren’, dat deze verhalen je geheugen weer even helpen herinneren hoe de verhalen ook alweer écht gaan. Wat ik altijd wel mooi vind om te lezen is het verschil in vertellen of diepte van de verhalen. De oude verhalen merk je echt aan dat ze al oud zijn, de jongere verhalen zijn wat luchtiger en gewoon anders. De illustratie die er voor mij echt uitsprong is die van Mark Janssen, hij heeft een hele scherpe manier van illustreren en doet mij heel erg aan iets denken waarvan ik de naam even niet kan benoemen (wie weet snap jij meteen wat ik bedoel). Ik vind het heel mooi, het springt tussen alle andere illustraties uit en het past ook echt bij het verhaal vind ik. De illustraties van Alessio Castellani zijn ontzettend mooi en zacht en horen gewoon echt bij dit verhaal, zo mooi dat het je bijna ontroerd. Voldaan zul je dit boek aan de kant leggen nadat je een verhaaltje hebt voorgelezen elke avond. Zeker een aanwinst in je kinderboeken kast, maar zeker ook voor de volwassenen omdat het gewoon jeugdsentiment is. Heerlijk, geef mij maar meer van dit soort boeken.

Uitgeverij: Rubinstein
ISBN: 9789047624059
Pagina’s: 316
Prijs: € 24,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.