De grote Geronimo Stilton omnibus – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

4256-134x188-uniform

Gi-ga-geitenkaas, meer dan 300 pagina’s leesplezier in één boek! Eerst maak je een Reis om de wereld in 80 dagen. Dan is het Op naar de prehistorie, een strip barstensvol dino’s. Het spannende Geheime missie: Olympische Spelen sluit de rij.

In ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ gelooft de meest rustige gewoontemuis ter wereld, Phileas Fogg, dat er maar tachtig dagen nodig zijn om de wereld rond te reizen. Hij gelooft hier zelfs zo sterk in, dat hij de helft van zijn vermogen inzet in een weddenschap. Met vijf knagers die tegen hem wedden, zal hij een rijk man worden als hij de weddenschap wint. Fogg hoeft de reis niet alleen te maken, zijn butler Passepartout vergezeld hem en helpt hem bij zijn reis, wat niet altijd volgens plan gaat. Naarmate de wereldreis vordert, komen ze de een na de andere tegenslag (of uitdaging, het is maar hoe je het ziet) tegen. Toch houden ze het hoofd hoog en blijven ze positief. Ze weten zelfs een aantal mensen te helpen, ook al wordt Fogg steeds armer door al het geld dat hij blijft uitgeven. Maar wanneer Fogg zomaar opgepakt wordt voor een diefstal die hij niet heeft gepleegd, blijkt de hele weddenschap in het water te lopen.

‘Op naar de prehistorie’ is een spannend stripverhaal, waarbij de piratenkatten als nieuwe journalisten infiltreren bij De Wakkere Muis en professor Volt ontvoeren. Ze gebruiken Volt’s eigen uitvinding om terug naar het dinosaurustijdperk te gaan. Hun plan is om hem daar te lozen en zonder hem weer terug te reizen. Gelukkig schiet Geronimo te hulp. En hij is niet alleen! Zijn familie en Karina van Fossilen, een knager die alles van dino’s weet, vergezeld het stel om hen de informatie te geven die ze nodig hebben om tussen de dino’s te kunnen overleven. Weten ze Volt te vinden en de dino’s te ontlopen?

De titel ‘Geheime missie: Olympische Spelen‘, verklapt het al; Geronimo gaat naar de Olympische Spelen. Hij moet daar naartoe van zijn opa en zijn zus om live verslag te doen van de Olympische Spelen, ook al snapt hij niets van sport en vindt hij er niets aan.
Geronimo heeft er totaal geen zin in. Hij is nog nooit live op televisie geweest, heeft totaal geen verstand van sport en heeft nog nooit een reportage gemaakt. Wanneer de cameraman ook nog eens de irritante Speurneus blijkt te zijn, weigert hij samen te werken. Maar opa is de baas en Geronimo doet wat hij moet doen.
Als blijkt dat er een land meedoet dat helemaal niet bestaat… en dat alle spelers van dat land op elkaar lijken, moeten Geronimo en Speurneus wel samenwerken. Ze gaan op onderzoek uit en stuiten wederom op een ontvoerde professor Volt. Dit blijkt nog maar het topje van de ijsberg, want er wordt op genetisch niveau vals gespeeld op de Spelen. Weten ze de waarheid boven water te krijgen, voordat er een onterechte winnaar de Olympische Spelen wint?

De prijs voor deze gebundelde boeken is zeker aantrekkelijk! Daarnaast is het vooral verfrissend en leuk dat elk boek totaal anders is vormgegeven. Zo is ‘Op naar de prehistorie’ een stripverhaal, wat natuurlijk veel leuker is als het om dinosaurussen gaat en heeft ‘De reis om de wereld in 80 dagen‘ veel minder illustraties dan ‘Geheime Missie: Olympische Spelen‘.
De reis om de wereld in 80 dagen‘ is vooral leuk door het muis-en-muisspel van agent Fix en Fogg, gezien Fix hem de hele tijd aan het saboteren is. Daarnaast werkt de positiviteit van Fogg erg aanstekelijk en ik ben van mening dat kinderen nooit genoeg positieve motivatie kunnen hebben.
En natuurlijk – iedereen is dol op de eeuwige slechteriken – zijn de piratenkatten in één van de boeken ook weer aanwezig. De omnibus zou niet hetzelfde zijn zonder de streken van die ondeugende katjes.
Wat uiteraard niet mag ontbreken, naast de prachtige illustraties die op zichzelf al een heel verhaal vertellen, is de achtergrondinformatie die van belang is bij elk verhaal. ‘Geheime Missie: Olympische Spelen‘ sluit zelfs af met tien pagina’s met de Olympische Geschiedenis, een aantal pagina’s met feitjes en weetjes, informatie over de Paralympics en een test die aantoont welke sport het best bij je past.

De grote Geronimo Stilton omnibus is geschikt voor 7-9 jarigen.

Uitgeverij: De Wakkere Muis:
ISBN: 978-90-8592-351-0
Pagina’s: 304
Prijs: €15,95

[bol_product_links block_id=”bol_579110f3efb55_selected-products” products=”9200000057376198″ name=”De grote Geronimo Stilton omnibus – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.