Reis door de tijd 8 – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

4170

Zet je schrap voor een avontuur met snorharen! We nemen plaats in de supersonische tijdmachine van professor Frik en beginnen aan een muizenissige reis, dwars door de tijd! Onze missie: de grootste geheimen uit de geschiedenis ontrafelen. We beginnen in het Oude Egypte om uit te zoeken wie of wat er schuilgaat achter de mysterieuze sfinx; daarna vliegen we rattenrap verder naar het Oude Griekenland, waar we meesporten tijdens de Olympische Spelen en ten slotte gaan we ook nog naar het Oude Japan en raken we in een spannend avontuur met de samoerai verwikkeld! O ja, en we komen er onderweg ook nog achter waar en wanneer de pizza is uitgevonden! Dus waar wacht je nog op? We vertrekken onmiddellijk!

Op een avond krijgt Geronimo een bericht op zijn mobiel. Dit is het begin van een lange speurtocht met aanwijzingen die alleen Geronimo kan ontcijferen met zijn spionnenlens. Hij blijkt mee te doen aan het programma ‘Muizenissige Mysteries!’. In dit programma gaan ze live op reis door de tijd op jacht naar geheimen. Dit keer is de familie Stilton uitgekozen. Het reisgezelschap wordt aangevuld met Geronimo’s vroegere geschiedenisleraar professor Alumnus Frik, diens nichtje Studia en zijn moeder mama Mia. Met de nieuwe tijdmachine de Chrononautilus reizen ze naar het Oude Egypte, waar Geronimo de snuit van het beeld van de veeleisende Farao Cheops moet bijwerken met een reusachtige vijl om te blijven leven. Vervolgens vertrekken ze naar het Oude Griekenland, waarbij Geronimo het na een flinke training het tijdens de Olympische Spelen moet opnemen tegen de Grote Lampis in een pentatlon. In Japan red Geronimo het leven van de samoerai Rattamoto, waarna hij in de smederij mag helpen bij het smeden van een nieuwe katana, waarbij hij wederom een geheim ontrafelt. Wanneer ze eindelijk veilig en wel in de studio terugkomen (nadat ze er ook nog eens achter komen wanneer de pizza is uitgevonden), stort de Chrononautilus van ellende in elkaar. Is hij nog te herstellen of betekent dit het einde van het tijdreizen?

Een leuke extra is de spionnenlens, waarmee de lezer verborgen boodschappen kan ontcijferen. De personages zijn hilarisch en ieder uniek, zoals Alumnus Frik die een nogal vreemde manier van lesgeven heeft en zijn moeder mama Mia met haar soeplepel. In het begin van het boek blijft Alumnus Frik constant herhalen wat voor waardeloze nietsnut Geronimo is, maar naarmate het verhaal verder gaat krijgt hij steeds meer respect voor de angstige muis, die eigenlijk meer door pech telkens de held van het verhaal wordt.
Ik ben toch wel het meest onder de indruk van de prachtig vormgegeven en goed doordachte tijdreismachine de Chrononautilus, die zelfs camouflage heeft.

De boeken van Geronimo Stilton weten telkens weer geschiedenis leuk te maken voor kinderen. Ze leren van alles over het oude Egypte, het oude Griekenland en het oude Japan. Daarnaast kom je achter de geschiedenis van de pizza margherita en krijg je zelfs het recept, zodat je zelf aan de slag kunt zodra je het boek uit hebt.
Daarnaast weet je gewoon dat net als bij elk Geronimo Stilton boek, de illustraties je aan het lachen weten te maken en vol details en kleurenexplosies zitten. Wij vonden de illustraties bij ‘Als de krokodil kon praten’ de absolute topper uit dit boek!

Reis door de tijd 8 is een dikke pil, omdat het naast het verhaal zelf ook testjes, zoekplaten, achtergrondinformatie, samenvattingen, opdrachtjes en tot slot een (bijna 60 pagina tellende) ‘UITVINDEN. Een poot-, eh handleiding voor beginners’, waarin je onder andere 10 leuke proeven kunt vinden en je eigen uitvinders diploma kunt invullen.

Geschikt voor kinderen van 9-10 jaar.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085923459
Pagina’s: 384
Prijs: €24,95

[bol_product_links block_id=”bol_5787cc957e9e7_selected-products” products=”9200000053552686″ name=”Reis door de tijd 8 – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.