De kronieken van fantasia – Deel6: Het geheim van de ridders – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

6

Het zesde en laatste deel uit De Kronieken van Fantasia is spannender dan ooit. Het Riddereiland is nog altijd in de ban van een vreselijke betovering die haar inwoners gevangen houdt in een versteende, eeuwigdurende slaap. Om deze betovering te verbreken moeten de dappere elf Saturno en zijn onafscheidelijke metgezel Spica afreizen naar een klein en mysterieus eilandje dat midden in een woeste zee verscholen ligt. Daar ontmoeten ze het sterke en dappere volk van de Zwarte Elfen en de laatste nog in leven zijnde Blauwe Draken. Maar om de Duistere Kracht voor eens en altijd uit te schakelen, zullen ze eerst een huiveringwekkende zeeslang moeten verslaan! 

Door de betoverde schelp van de zee fee Marea weten Saturno en Spica in het vorige deel hun weg te vinden naar de eerste twee stukken van het stenen schild. Nu heeft Saturno voor de derde keer op de schelp gelezen en hem terug gebracht naar de zee. Met deze laatste oproep aan de zee weten ze een ingang te vinden die naar het derde en laatste stuk zou moeten leiden, maar wat hun daar te wachten staat hadden ze niet verwacht.

Ze worden overrompeld door zwarte elfen en meegenomen naar de buik van het eiland waar ze bij de mond van de waarheid vragen moeten beantwoorden. Wanneer dat achter de rug is denken ze dat de elfen overtuigd zijn, maar één elf vertrouwd ze nog steeds niet en laat Saturno nog drie testen doorstaan. Alleen wanneer hij die doorstaat wil ze hem helpen het laatste stuk te vinden. Spica krijgt van de elfin, Fierheid, iets te horen dat ze nooit beseft heeft. Het is iets waar ze nooit over na had gedacht, maar wat stiekem wel een zaadje in haar hersenen heeft geplant over wat ze later wil gaan doen. Iets heel bijzonders.

Bijna met pijn in het hart schrijf ik deze recensie, waarom? Dit is toch echt het allerlaatste deel van de kronieken van fantasia, een reeks die je niet zomaar vergeet. De gebeurtenissen in dit deel lijken wel heftiger dan alle voorgaande delen. List en bedrog, maar ook de moeilijkste pachten van Saturno zijn leven komen aan bod. Bijna verliezen we een van onze helden. Dit alles word zo levendig geschreven dat het je in je hart raakt. De illustraties, die óók in dit deel weer prachtig aanwezig zijn, zorgen voor die extra beleving. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het de ridders onder leiding van Saturno vergaat in de reeks die hierop volgt. Deze reeks heet heel toepasselijk ‘De Ridders van Fantasia’. Ik hoop dat jullie, onze trouwe lezers, net zo genieten van Saturno en fantasia als ik en dat jullie dit ook blijven doen. Ook nadat je deze zes delen reeks uit hebt, want Geronimo Stilton heeft nog genoeg avonturen voor ons in petto.

Uitgeverij: De wakkere muis
ISBN: 9085922062
Pagina’s: 384
Prijs: € 17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.