De kronieken van fantasia – Deel 5: Het versteende eiland – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

5

Strega was verslagen en Fantasia was gered! Maar er stond de jonge Saturno nog een missie te wachten. Midden in een uitgestrekte oceaan lag het oude eiland van de Rozenridders, dat was gevangen in een behekste slaap: alle bewoners, zelfs de dieren en de bomen, waren door een boosaardige vloek in steen veranderd en Saturno was de enige die de betovering kon verbreken. Op een zwoele lentenacht kreeg hij in een droom een bericht van Florina, de Feeënkoningin, die hem vroeg nog één keer ten strijde te trekken. Gelukkig stond hij er ook deze keer niet alleen voor: de jonge Spica zou hem vergezellen. Zo vertrokken ze samen op de rug van zijn trouwe blauwe draak om het eiland te bevrijden en om de nobele orde van de Rozenridders weer in ere te herstellen. 

Als je dacht dat ‘de ring van licht’ het einde betekende van de belevenissen met Saturno heb je het goed mis. Ja, de strijd tegen Strega is afgelopen en gelukkig in ons voordeel, maar na de terugkomst in het rijk van de Sterrenelfen moet Saturno weer op pad. Namelijk niet alle rijken zijn bevrijd van de vloek van Strega, zo ook het rijk van de ridders. Het ridderrijk is door Strega versteend en omdat Strega wel verslagen maar niet dood is blijft haar vloek bestaan. Eerst gaan de vrienden van Robinia naar de grijze stad om haat kroning bij te wonen. Saturno hoort ineens iemand zijn naam roepen en snapt niet waar het vandaan komt, totdat de ketting knapt wat Saturno de ring van licht aan geeft hangen en op een Schrift terecht komt die hij meeneemt om die reden. Wanneer hij s’nachts weer wakker schrikt van een stem is dat het begin van een nieuw avontuur.

Samen met Spica, die onvermurwbaar is en mee wil omdat ze stiekem toch haar bedenkingen over haar werk op de school heeft, gaat hij dit avontuur aan. Ze ontmoeten verschillende feeën die van Florina gehoord hebben dat Saturno eraan zou komen maar ontmoeten ook mensen en wezens die het niet zo goed met ze voor hebben als de feeën. Deze reis draait vooral om het redden van het riddereiland dat nog altijd versteend is door de vloek van Strega. Om het eiland te bevrijden van de vloek moeten ze het schild weer maken dat gebruikt is door het verraad van ridder Hogezee. Op het riddereiland moeten Saturno en Spica op zoek naar de drie brokstukken die samen het stenen schild compleet maken maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan want de stukken liggen niet zomaar voor het oprapen en Strega heeft er wel voor gezorgd dat er al die jaren ‘dienaren’ van haar aanwezig zijn geweest om zo’n missie tot een niet zo’n succesvol einde te brengen.

Een heel ander soort verhaal dan de vorige vier delen, daar hielp iedereen die maar enigszins kon mee om de rijken te bevrijden. In dit deel draait om Saturno en Spica en hun missie om het schild weer heel te maken. Het is weer ontzettend spannend, vlot en weet erg leuk geschreven. Weer een heus avontuur dat je niet mag missen.

Uitgeverij: De wakkere muis
ISBN: 9085921996
Pagina’s: 383
Prijs: € 17,95

 

 

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.