De lessen van beer – Marianne Busser & Ron Schröder

Gepubliceerd op

Beertje voelt zich vaak verdrietig:
hij wil zo graag groter en slimmer zijn!
Maar dan, op een dag, wordt alles anders.
Grote Beer, die oud en wijs is, besluit Beertje elke dag iets te leren,
waardoor Beertje zich steeds iets fijner begint te voelen.
Het is het begin van een prachtige vriendschap.

De lessen van Beer – een bijzonder en hartverwarmend boekje – gaat over van jezelf houden, anderen helpen, en genieten van de kleine dingen in het leven

WAT EEN PRACHTIG BOEK!
Dat is het eerste dat ik wil uitschreeuwen. De lessen zijn in rijm- en verhaaltjesvorm geschreven, en zo ontzettend waardevol en mooi dat ik af en toe echt wel even een brok in mijn keel kreeg. Grote beer leert kleine beer tien lessen, allemaal even waardevol en belangrijk. Het mooiste van dit soort boeken (boeken met ‘afgekaderde’ hoofdstukken/verhaaltjes waar een les in zit) is dat je na één les/verhaaltje, het boek even dicht kunt slaan (of op de bladzijde vast kunt houden) om het er met je kindje over te hebben, wat heeft hij of zij ervan geleerd, wat kunnen ze er zelf over zeggen, maar vooral, snappen ze het verhaaltje wel goed. De illustraties van Ivan en Ilia zijn heel lief om te zien en geven het boek zijn prachtige karakter mee. Het is een boek om te koesteren, want de lessen worden op een mooie, makkelijke en duidelijke manier verteld. Het boek leert de jonkies onder ons te houden van wie ze zijn en lief te zijn voor anderen, maar ook om eerlijk te zijn en te helpen waar dat kan. Ook het formaat is groter dan een ‘normaal’ boek, en dat is weer erg fijn want dan kan je kindje zelf ook (helpen) vasthouden.

Marianne Busser en Ron Schröder hebben veel meer prachtige kinderboeken geschreven waaronder de Bijbel voor kinderen, opa en oma oelewapper, kerstverhalen en boeken voor hele kleine kinderen, ondertussen staat hun ‘boekenteller’ op 240 boeken.

De illustratoren, Ivan en Ilia, zijn niet alleen samen voor hun werk maar ook in het echt zijn ze samen. Ze hebben elkaar leren kennen op een school in Sittard en deden ze allebei de vrije studierichting illustratieve vormgeving. Ivan heeft Ilia overgehaald om ook digitaal te gaan illustreren, want is deed het liefst alles handmatig. En dat heeft goed uitgepakt zoals je kunt zien.

Uitgeverij; Moon
ISBN:  9789048861507
Pagina’s; 24
Prijs; € 12,50

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.