Wicked-trilogie – 3 Brave van Jennifer L. Armentrout

Gepubliceerd op

Ivy moet alles op alles zetten om haar familie en zichzelf te redden in “Brave”, het spannende slotdeel van de Wicked-trilogie van Jennifer L. Armentrout. Ivy is gevangengenomen door de gestoorde prins van de Fae, die van plan is om de wezens uit de Anderwereld op aarde los te laten. Daar komt ook nog bij dat ze nieuwe krachten in zich heeft, krachten die veel sterker zijn dan ze ooit had gedacht. Maar die krachten zorgen voor een afstand tussen haar en Ren. Ivy weet niet meer wie ze moet vertrouwen nu blijkt dat alles waar ze ooit zo zeker van was, één grote leugen blijkt te zijn.

De nachtmerries blijven aanhouden, ondanks dat ze wist dat ze nu veilig was. Maar dat was nog niet het ergste, het was de honger, die haar bewust maakte wat ze was. Ze wist dat een combinatie met het kristal en de Anderwereld een oplossing zou zijn, maar hoe moesten ze dat in godsnaam doen? Weer was ze wakker geworden van een nachtmerrie. Ze vroeg zich af hoe Ren dit allemaal deed, hij had ten slotte ook gevangen gezeten. Op de vraag wat ze uit bed ging doen, gaf ze sporten aan. Het was drie uur s’ nachts. Ren en Tink hadden zo hun eigen bedenkingen over wat Ivy aan het doen was. Hun bezorgdheid nam wel meer en meer toe. Haar veilige plek, die niet zichtbaar was, noemde ze “Hotel Goede Fae”. Ivy dacht aan de Orde, zij moesten dit geweten hebben, dat kon niet anders. Maar waarom hadden ze het verzwegen? Ze wist dat ze niet in orde was, ondanks dat ze Ren en Tink aan haar zijde had. Het niet vermelden, maakte het alleen maar erger. Ze hoorde dat Faye en Ren samen naar het kristal op zoeken waren, niet dat ze jaloers was, maar toch vroeg ze zich af hoe hun samenwerking zou zijn. Voor de zoveelste keer had ze zich weer weten te verstoppen, dit keer was het in de bibliotheek. Ren wist haar dit keer te vinden en probeerde haar over te halen om mee te komen. Als ze weer weigert, zegt hij dat ze fysiek aanwezig is, maar dat hij haar zo ongelofelijk afwezig vindt. Als het bijna nacht is, heeft ze eindelijk de moed om alles tegen Ren te vertellen, totdat ze het gelach hoort. Ze ziet iedereen gemoedelijk bij elkaar zitten en wil ze niet storen. Ze loopt weg en gaat de tuin in. Een mannelijke Fae spreekt haar aan en het gesprek wat volgt maakt haar duidelijk, dat niet iedereen blij is met haar verblijf hier. Ze zou vrienden en familie in gevaar brengen. Het draait zelfs uit op een gevecht, een gevecht waaruit blijkt dat haar conditie echt belabberd is. Dan voelt ze een plakkerige natte warmte over haar rug. Nog geen kamer verder zitten Ren en Tink, maar die horen haar niet. Ze had de tuin moeten controleren, nu moest ze zien te overleven, maar of dat haar gaat lukken?…

“Brave” is het aangrijpende slot van de bloedstollende Wicked-trilogie van Jennifer L. Armentrout. In het laatste deel neemt de strijd door alle veranderingen zo’n ongelofelijke wending dat alles op zijn kop staat. Vooral het ongeloof en de verwarring weet Jennifer hierin zo gedetailleerd en zo voelbaar te beschrijven. Ze heeft weer een totaal nieuwe fantasie wereld laat zien. De Wicked-trilogie is daarom ook echt weer een meesterwerk. Een wereld waarin vriendschap een grote rol speelt, zelfs als die vanuit verschillende onverwachte hoeken komt. Waar het vertrouwen niet zomaar blindelings kan, daar dat vijanden vrienden worden en vrienden vijanden. Jennifer houdt naast de fantasie personages ook altijd de mensheid sterk in het vaandel. Maar het mooie blijft toch altijd wel weer dat bij ieder verhaal wat Jennifer schrijft, je gedachtegang in hoe het zou kunnen gaan lopen, uiteindelijk zo verschrikkelijk verdraait, dat stoppen met lezen haast onmogelijk is. Ondanks dat deze trilogie alleen als E-book te verkrijgen is, is het zeker zo de moeite waard om dit geweldige en meesterlijk verhaal te lezen. Hopelijk volgen er nog vele nieuwe fantasie werelden van Jennifer Armentrout.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
E-Book ISBN: 9789020541137
Prijs: € 9,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.