De muizenissige musketiers – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

4212

Frankrijk 1624, koning Lodewijk XIII gedraagt zich de laatste tijd wel heel vreemd in zijn kasteel Fontainebleau… Zouden de piratenkatten weer eens een van hun katachtige plannetjes aan het uitvoeren zijn?

Geronimo, Klem, Patty, Benjamin en Pandora reizen vermomd als musketiers terug in de tijd om het tot op de bodem uit te zoeken en belanden zo in een van de meest bizarre avonturen ooit. En dat heeft niet alleen te maken met de mysterieuze knager die zich verschuilt achter een masker van overjarige kaas…

Professor Volt schakelt de hulp in van Geronimo, Klem, Patty, Benjamin en Pandora om een mysterie op te lossen. De piratenkatten zijn helemaal naar 1624 terug in de tijd gereisd, om de geschiedenis in hun voordeel te veranderen. De groep muizen reist achter hen aan om de ware reden van deze trip boven water te halen en hen tegen te houden.
Al snel blijkt kardinaal De Richelieu niet zo eenvoudig te benaderen te zijn. Alleen als musketiers zal hij naar hen willen luisteren, maar het is helaas niet zo makkelijk om musketier te worden. Gezien ze zich niet zomaar kunnen opgeven om getraind te worden tot musketiers, moeten ze het anders aanpakken.

Geronimo en Klem doen zich voor als gastspelers in een kaatsspel, waar de kardinaal dol op is. Wanneer ze dit vreemde spel ook nog eens winnen, maken ze indruk op de kardinaal. Hij wil hen na de wedstrijd spreken en neemt hen gelijk serieus. Kardinaal De Richelieu vertelt hen dat ze tijdens de jacht koning Lodewijk XIII even uit het oog hebben verloren. Toen hij een paar uur later weer boven water kwam, was hij totaal veranderd. Sindsdien lijkt hij alleen nog maar te willen feesten in plaats van over Frankrijk te regeren. De kardinaal wil dat ze voor hem uitzoeken wat er aan de hand is met de koning en geeft hen musketiers uniformen, zodat ze niet zo op zullen vallen.

Het team muisketiers gaat op zoek naar de plek waar de koning is verdwenen en stuiten op twee piratenkatten. Zij beweren al een week op hen te wachten, omdat ze hun hulp nodig hebben. Piratenkat Bonzo heeft de koning laten opsluiten in de streng bewaakte gevangenis Bastille en heeft de plek van koning Lodewijk XIII ingenomen. Koning Bonzo jaagt sindsdien op de andere twee piratenkatten.
Zijn de muizen bereid om samen te werken met de piratenkatten, ook al zijn ze gezworen vijanden die de geschiedenis hebben vervalst?

De cover van De muizenissige musketiers zet al gelijk de toon voor de rest van het stripverhaal. Je ziet de verschillende reacties die de personages hebben, terwijl ze te paard het avontuur tegemoet rijden. Zelfs de paarden hebben wisselende gezichtsuitdrukkingen; zo heeft het ene paard duidelijk moeite met het gewicht van Klem en heeft Geronimo’s paard er zin in. Hilarisch!
De muizenissige musketiers is een stripverhaal dat het hilarische en spannende avontuur vertelt van Geronimo en zijn vrienden. Tussendoor leert de lezer interessante feitjes uit de geschiedenis van Frankrijk. Spanning, humor, avontuur en het oplossen van een mysterie staan centraal in dit stripboek. Zoals altijd worden de personages voorgesteld; dit keer staan voorin het boek de muizen en achterin de piratenkatten.

Geschikt voor 7 tot 9-jarige fans van Geronimo Stilton, die op een leuke en originele muizen-manier over de geschiedenis van Frankrijk willen leren.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 978 90 8592 350 3
Pagina’s: 48
Prijs: €7,95

[bol_product_links block_id=”bol_57821153cc8a9_selected-products” products=”9200000057346425″ name=”De muizenissige musketiers – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.