De rimboe in – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

Pettie wil op reis met Geronimo!
Maar hij vindt dat best eng.
Heel ver weg gaan ze.
Naar een ander land.
Midden in de rimboe is hij Pettie kwijt.
Wat nu?
Kan hij het alleen?
Geronimo is bang.
Maar de reis is ook leuk.
Hij leert veel.
Denk jij dat hij Pettie vindt?

Pettie en Dok Spring, presentators van het tv-programma ‘Red de natuur’, willen Geronimo’s hulp om de natuur te redden. Ze willen met hem naar Australië reizen om een natuurfilm te maken. Voordat hij op televisie mag verschijnen moeten ze hem wel eerst wat moderner maken; hij moet contactlenzen in en moderne kleren aan. Geronimo vindt het allemaal maar niks…

In Australië leert hij al snel de Aboriginals Wan en Wanne kennen, zij houden veel van de natuur en hebben er een sterke band mee. Deze band willen ze aan Geronimo, Pettie en Dok laten zien. Toch zou Geronimo zichzelf niet zijn als hij niet constant pech zou hebben; hij gaat op een mierenegel staan, wordt getrapt door een kangoeroe en gepikt door een emoe. Toch leert hij ook de mooie kanten van de natuur zien en begint hij net een beetje te ontspannen, totdat de volgende ochtend ineens iedereen weg is…

Geronimo is helemaal alleen en moet zien te overleven in de rimboe, een kamp maken, een vuurtje stoken, zijn eigen maaltijd bereiden. Hij is best trots en tevreden over zijn eigen kunnen, maar hoe komt hij weer terug bij zijn vrienden?

Gezien De rimboe in voor AVI E3 is geschreven bestaat het uit korte hoofdstukken met grote lettertypes op witte achtergronden. Perfect voor kinderen in groep 3. Langere woorden die uit twee losse worden bestaan (knalroze, kleinzoon, etc.) worden in twee verschillende kleuren weergegeven. Soms word er speels een ander lettertype gebruikt, maar wel groot en duidelijk leesbaar.
Moeilijk uit te spreken woorden worden opgevolgd door de correcte uitleg over de uitspraak.

De informatie over Australië en diens inwoners zelf is niet op AVI E3 niveau, maar daar staat netjes boven in een balkje vermeld dat ze leeshulp van een volwassene moeten vragen.
Met De rimboe in leert je schoolgaande kind op een grappige manier van alles over Australië, Aboriginals en hun gewoontes, de natuur en de dieren, de heilige rode berg U-lu-ru, tijdverschillen en zelfs de reuzenpijnboom.
Tussen het lezen van dit spannende avontuur en de leerzame feitjes door is er ook regelmatig ruimte voor ontspanning, door het oplossen van puzzels en leuke opdrachtjes zoals ‘zoek de verschillen’.

De illustraties zijn erg mooi en vol kleurexplosies, vooral de twee-pagina tellende illustratie van de rode berg U-lu-ru wist mijn oudste zoon te betoveren. Toch is er rekening gehouden met de concentratie van een jong kind en staan de illustraties niet overal door de tekst heen. 
Ik vond het korte verhaal ‘Tijd van de Dromen’ ook prachtig en een mystieke kijk op het ontstaan van de eerste mensen op aarde.
Als je kind het verhaal uit heeft volgen er nog een aantal pagina’s met leuke spelletjes.

Het moraal van het verhaal is dat mensen en kinderen beter voor de natuur moeten zorgen, zodat wij en onze (klein)kinderen er nog heel lang van kunnen genieten. Als topper kan de kleine avonturier ook nog een recept voor damper vinden in dit boek, damper blijft lang goed en is uitermate geschikt voor kamperen (of als je een langere tijd de rimboe in wil gaan).

De rimboe in is vergelijkbaar met leesniveau AVI E3.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085925187
Pagina’s: 128
Prijs: €10,95

[bol_product_links block_id=”bol_5c9b800e60fdc_selected-products” products=”9200000104012862″ name=”De rimboe in – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.