Geheim agent Nul Nul K – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

Geronimo krijgt op een dag te maken met een echte spion. En … hij wordt er zelf ook een! Maar dat is natuurlijk strikt geheim. Hoe het allemaal begon? Met een vreemde knager die zomaar ineens overal opduikt. Voor Geronimo’s kantoor, op straat, voor zijn huis. De knager draagt een donkere zonnebril en is helemaal in het zwart gekleed, gi-ga-eng! Als Geronimo het allemaal niet meer trekt en zijn kantoor uit stormt om die vreemde knager te vragen wie hij is, rolt hij van het ene in het andere onvoorstelbare avontuur…

Het lijkt een normale doordeweekse dag te worden voor Geronimo, maar niets is minder waar. Hij word namelijk de hele dag al gevolgd door een zwart geklede muis. Wanneer Geronimo er niet meer tegen kan en de man confronteert, blijkt het een oud schoolvriendje genaamd Karel Kappa te zijn. Hij vertelt dat hij geheim agent is die geheime missies voor de regering van Muizeneiland volbrengt. Om dit te bewijzen neemt hij Geronimo mee naar zijn gigantische landhuis, waar Geronimo zijn zus Victoria ontmoet; speciaal agente Nul Nul V.
Geheim agent Nul Nul K heeft het idee dat de beroemde Geronimo bescherming nodig heeft en biedt zichzelf aan als zijn persoonlijke lijfwacht. Hier wil Geronimo, gevleid door het aanbod, echter niets van weten.

De volgende dag heeft Geronimo een belangrijke vergadering met de minister van Cultuur en zijn opa. Ter voorbereiding hiervan heeft een van zijn medewerkers een belangrijke envelop op zijn bureau gelegd, die helaas door een windvlaag naar buiten is gewaaid.
Zijn opa is woedend dat Geronimo het raam open heeft gelaten, gezien er in die envelop een antiek, zeldzaam en zelfs kostbaar document zit. Geronimo moet voor 9 uur de volgende ochtend de envelop terug hebben gevonden, anders zit hij diep in de problemen. Zijn lange zoektocht leidt hem naar het riool waar een gi-ga-grote krokodil het op hem gemunt heeft. Weet Geronimo te ontsnappen en op tijd de envelop op de sporen?

Dit keer geen puzzels of zoekplaatjes; er word informatie gegeven over waar afval naartoe gaat en het belang van recyclen en verpakkingen hergebruiken.
De illustraties zijn wederom schitterend. Wat ik vooral erg origineel en leuk vind is de plattegrond van de geheime werkplaats van Nul Nul K en de inhoud van het zwarte koffertje van de geheim agent. Hoe bedenk je het! Dit boek spreekt zeker de fantasie van opgroeiende jongens aan, want wie wil er nou niet mysteries oplossen en een stoere mysterieuze man worden?

Het verhaal zelf is best spannend. De zoektocht bouwt de spanning langzaam op en in het riool wordt het best pittig voor de jonge lezers. Gelukkig word de spanning vaak genoeg onderbroken door hilarische scenes, grappige ongelukjes (wat is die Geronimo toch een klungel!), leuke lettertypes en prachtige – vaak hilarische – illustraties.

Geheim agent Nul Nul K is geschikt voor kinderen tussen 7 – 9 jaar.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085925101
Pagina’s: 128
Prijs: €10,95

[bol_product_links block_id=”bol_5c9ba016f0bd7_selected-products” products=”9200000104058174″ name=”Geheim agent Nul Nul K – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.