De Zoete Tovenaars 1 – Het Magische Verbond – Tanja Voosen

Gepubliceerd op

In het stadje Belony gelooft iedereen in magie en wonderen. Behalve Eline, die vindt het maar onzin. Maar wanneer haar buurmeisje Charlie een chocoladereep eet die een wel heel raar effect op haar heeft, begint Eline toch zwaar te twijfelen. Charlie slaat ineens onbegrijpelijke taal uit en kleurt zelfs helemaal groen. Zou het iets te maken hebben met de legende over de magische zoetigheden van Madam Picot? Uitgerekend de mysterieuze Robin lijkt er meer over te weten. Om Charlie te helpen en zo snel mogelijk een oplossing te vinden, moeten ze het raadsel uit een koffer vol zoetigheden volgen. Dat leidt het drietal naar het Museum voor Zoete Kunsten, het verborgen hoofdkwartier van de Zoete Tovenaars. De tijd dringt… want zij zijn niet de enigen die op zoek zijn naar deze wonderlijke plek!

Doordat haar hockeywedstrijd niet doorging, zat Eline nu samen met haar broertje Bas en haar opa aan de chocolademelk. Bij regen en chocolademelk hoorde een verhaal had haar opa gezegd. Hij vertelde het verhaal over de legende van Belony, over Madame Picot. Dat als je haar lekkernijen uit het winkeltje Bitterzoet at, dat al je zorgen en problemen waren opgelost. Hij vertelde hun ook over een jongen die vriendschap zocht, toen opeens de deurbel ging en hun ouders er weer waren. De meeste ochtenden in huize Peper waren altijd chaotisch, dit keer was er een melkongeluk, waar Eline nog het meeste last van had. En alsof dat nog niet erg genoeg was, liep er ook nog eens iemand op school ruw tegen Eline op. Ze verloor haar evenwicht, maar Juna kon haar nog net op tijd vastpakken. Juna was van de bovenbouw en over haar en haar familie gingen de wildste verhalen. Omdat Eline er witjes uitzag, gaf Juna haar een snoepje. Eline voelde zich gelijk al een heel stuk beter. Door een aanvaring later die dag met Charlie, besloot Eline naar huis te lopen. Maar voordat ze naar huis ging, ze zou eerst nog langs het huis van de Suikerbuiken gaan. Niet alleen leek hun huis op een reusachtige taart, het rook er ook nog eens onwijs lekker. Het was de lucht die haar naar het huis toe trok, maar door een schreeuwende oude man verloor ze haar evenwicht. De man schreeuwde dat de Suikerbuiken aan hekserij deden. Eline viel de tuin in en Arthur, de broer van Juna, kwam Eline helpen. Maar Eline besloot gelijk naar huis te gaan, toen Arthur echt de meest rare vraag ever stelde. Wie denkt hij wel niet dat hij is? In de brievenbus vindt ze een flyer met een winactie bij Kosters snoepwinkel. Samen met haar broertje deed ze mee aan die actie en Eline wist het raadsel en mocht meedoen met de hoofdprijs “Een leven lang snoep winnen”. Nadat ze haar gegevens had ingevuld kreeg ze een reep chocola. De volgende dag gebeurt er weer wat met Charlie en dit keer ging ze echt veelste ver. In de pauze had ze had een stuk van Eline’s gewonnen chocoladereep gegeten. Eline was hier zo boos over dat ze maar gelijk de hele reep gaf en wegliep. Als Charlie later die dag een leesbeurt krijgt in de klas, gaat het mis. Ze slaat alleen maar wartaal uit en ze rent huilend de wc in. Eline had toch medelijden en helpt haar. De volgende dag is het nog steeds niet over en het lijkt zelfs alleen maar erger te worden. Op de hockeytraining kleurt Charlie opeens helemaal groen en weet Eline haar nog net op tijd de kleedkamer in te trekken. Ze hoopte alleen maar dat iemand zich om mevrouw Hendriksen bekommerde, want die was immers flauwgevallen van de groene Charlie. Wat was er toch aan de hand?…

“Het Magische Verbond” is het eerste deel van De Suikermeesters van Tanja Voosen. De cover is echt schitterend geïllustreerd en geeft je gelijk een kleine inkijk in het verhaal. Tanja heeft met dit boek een bijzonder magisch en super avontuurlijk verhaal geschreven, waarin zoetigheid met een klein beetje magie, het mogelijk maakt om mysterieuze raadsels op te lossen. In dit verhaal staat vriendschap centraal, maar zo ook de geheimhouding van “Het magisch verbond”. Als de tijd maar blijft doortikken, is het aan een bijzonder drietal de taak om de betovering stop te zetten en de legende van Madame Picot hoog te houden. Of het ze gaat lukken, is nog maar de vraag. Tanja Voosen heeft een magisch verhaal geschreven dat naar mijn mening zowel door jong als door oud gelezen kan worden en mede door de kleine hoofdstukken is dit boek ook perfect om uit voor te lezen. Het eerste deel van De Zoete Tovenaars is zowel spannend als mysterieus, maar één ding is zeker, het smaakt zeker naar meer. Het tweede deel van de Zoete Tovenaars verschijnt in het voorjaar van 2022.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum bv
ISBN: 9789000377961
Leeftijd: 10 – 12 jaar
Aantal pagina’s: 272
Prijs: € 16,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.