Dunya, Een hemels hondenleven – Monique Westenberg en Bianca Samethini met illustraties van Paco Vink

Gepubliceerd op

In dit hartverwarmende prentenboek, met tekeningen van animatiestudio Anikey, vertelt Monique Westenberg het ontroerende levensverhaal van haar geliefde hond Dunya. Hoe Dunya geadopteerd wordt, hoe ze met z’n tweeën vele avonturen beleven en hoe hun gezin steeds wat groter wordt; Monique ontmoet André, hun zoon wordt geboren en ze nemen een tweede hond in de familie op. Als Dunya oud wordt, is het tijd voor afscheid. Iedereen is verdrietig, maar het gezin zal Dunya nooit vergeten: Dunya zit voor altijd in hun hart.

Een prachtig boek met het verhaal van de knappe Dunya en haar gezinnetje, vanaf het moment dat ze bij Moon mag komen wonen tot de dag dat ze van grote afstand moet kijken naar haar gezin dat ondertussen zo groot is geworden. Ook de kleintjes onder ons moeten helaas, op enig moment in hun jonge leventje leren wat de dood is en het had niet mooier verteld kunnen worden dan in dit boek word gedaan. Monique vertelde dat ze niet wilde eindigden met het overlijden maar met iets moois en dat is zeker gelukt. Een ontroerend, echt verhaal over het leven van een intens geliefd huisdier zoals Dunya dat was. De illustraties zijn zo ontzettend lief en mooi gemaakt dat je blijft kijken, de foto’s achterin zijn daar de inspiratie voor en wijken amper af, behalve dan dat Dunya ineens een tekening is geworden. De teksten in het boek zijn kort, grappig en vertellen op treffende wijze hoe Moon met Dunya omging voordat ze een gezin erbij kreeg, maar ook tijdens de gezinsuitbreiding is haar liefde nooit getemperd en die onvoorwaardelijke liefde van allebei spat uit het boek vandaan en maakt het zo’n mooi boek om te zien. De teksten zijn in een speels lettertype uitgevoerd en dat past perfect hoe ze Dunya neer wilden zetten, een blij ei. Net als het boek ‘dan neem je toch gewoon een nieuwe’ van Antoinette over het verlies van een hond (of ander huisdier), heeft dit boek veel verschillende kritieken over zich heen gekregen, zelfs nog vóórdat het uit was. Sommige mensen snappen hoeveel pijn het doet om een geliefd huisdier te verliezen maar anderen vinden het grote onzin hoe emotioneel Monique (of wie dan ook) word wanneer ze over Dunya verteld. Helaas kan ik mij achter Monique scharen en mis ik na 3 jaar nog elke dag mijn mooie held, die helaas maar 5 jaar oud mocht worden. Dit boek is zeker een boek dat je in huis wilt halen om je kleine te leren wat er onvermijdelijk op een dag gaat gebeuren en wat dat betekend. Een Prachtig en liefdevol boek.

Uitgeverij: Overamstel
ISBN: 9789048848584
Pagina’s: 48
Prijs: € 16,99

[bol_product_links block_id=”bol_5c8cec831e128_selected-products” products=”9200000104885034″ name=”Monique Westenberg en Bianca Samethini” sub_id=”Dunya, een hemels hondenleven” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.