Griezelen in de achtbaan – Geronimo Stilton AVI M5

Gepubliceerd op

Brrr… ik werd laatst door Duifje meegenomen naar de kermis. Een hele enge kermis. Het ene was nog enger dan het andere. De achtbaan liep bijvoorbeeld dwars door een grote schedel! En sommige knagers kwamen daar nooit meer uit!

Duifje en ik gingen op onderzoek uit in donkere ruimtes en gangen onder de achtbaan. En daar ontdekten we iets heel anders dan we verwacht hadden!

Terwijl Geronimo bij de kapper zit te wachten, bezorgt Kalong (de vleermuis van Duifje Duistermuis) hem Duifjes nieuwe snorharenthriller die hij moet uitgeven. Gezien Geronimo toch nog een poos moet wachten voor hij aan de beurt is, besluit hij het boek – dat gaat over een avontuur dat ze samen hebben meegemaakt – voor te lezen in de kapsalon.

Duifjes verhaal ‘Griezelen in de achtbaan’ gaat over het bezoekje van Geronimo, Duifje, Torteltje en Kalong aan de Grote Griezelkermis; de meest enge kermis van Lugubria.
Alle leden van Duifjes familie zijn met hun kraampjes op deze kermis te vinden. Ze serveren een spookachtig stoofpotje, hebben een kraam met grappen en grollen, zingen liederen, laten spinnen op stelten dansen in het theater en nog veel meer.
Er is ook een rivaal van de familie op de kermis aanwezig; Neulrat Rattenbrom. De rivaliteit tussen de twee families gaat generaties terug en begon allemaal bij een notenboom.

Nadat Geronimo en Duifje van alles hebben beleefd en gezien, kan Geronimo niet meer tegen de spanning en braakt alles onder. Duifje vind hem echter maar een aansteller en trekt hem de rij van de Griezelachtbaan in. In de rij komen ze erachter dat als je tijdens de rit door het oog van de schedel gaat, je karretje daarna leeg is… Duifje denkt dat het spookt en sleurt hem letterlijk mee de achtbaan in.
Dit had ze beter niet kunnen doen, als ook zij door het oog van de schedel gaan en verdwijnen… Waar komen ze terecht en weten ze de andere vermiste mensen te redden?

Griezelen in de achtbaan bestaat uit grote letters en lange, maar duidelijke zinnen en af en toe wat speelse – niet al te moeilijk leesbare – lettertypes. De ingewikkelde woorden worden in twee verschillende kleuren weergegeven, zodat ze makkelijker te herkennen zijn voor kinderen uit groep 4 t/m 6.
Het verhaal is behoorlijk spannend, maar tegelijk ook erg grappig en origineel wat betreft de griezelkermis. De illustraties zijn – gezien Duifje het ‘geschreven’ heeft – in veel lila en paarse tinten, een kleur die ook veel terugkomt in kleine decoraties en details die over de pagina’s zijn verspreid. Een leuk detail!

Griezelen in de achtbaan tilt de moeilijkheidsgraad een stuk hoger dan bij de Stilton boeken van de vorige leesniveaus. Het is vooral mooi om te zien hoe de vormgeving en zins-opbouw groeien van de AVI Start tot de AVI M5 boeken en hoe je kind het geschreven woord stap voor stap leert te begrijpen. Daarnaast zijn het natuurlijk geweldig leuke boeken die met je kind mee groeien.

Griezelen in de achtbaan is leesniveau AVI M5 en geschikt voor kinderen tussen de 7 en 9 jaar.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 978-90-8592-531-6
Pagina’s: 128
Prijs: €10,95

[bol_product_links block_id=”bol_5db1e99fb81c5_selected-products” products=”9200000114277646″ name=”Griezelen in de achtbaan – Geronimo Stilton AVI M5″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.