Voor altijd verlangen – dood en liefde als bondgenoten – Gilbert Keyzer

Gepubliceerd op

Imre zwerft als parkwachter door een natuurpark. Hij erft een strandhuis van zijn tante, waarin zich een geheim bevindt. Hij ontmoet onder bijzondere omstandigheden een vrouw, die achter dit geheim probeert te komen. Imre raakt in oorlog met milieuactivisten en onderneemt een gevaarlijke tocht door het park. Hij wordt door zijn vijanden achtervolgd. Deze roman behandelt diverse thema’s, zoals natuurbeheer, maar ook de kwaliteit en duur van leven en liefde.

In Voor altijd gevangen is Imre een man die zijn dagen vult met het beheer van een natuurpark. En dit blijkt geen baan zonder risico te zijn. Steeds meer geitenhoeders gooien er het bijltje bij neer en dumpen hun kuddes is het natuurpark. Aan Imre de taak om de dierenstand op peil te houden en de geiten af te schieten. Hiermee haalt hij de woede van dierenactivisten op de hals en er ontstaan gevaarlijke situaties. Zal het Imre lukken om hieraan te ontsnappen?

Imre zelf heeft een vage jeugd gehad, maar heeft goede herinneringen aan zijn logeerpartijtjes bij tante Wanda aan het strand. Wanneer Imre na een dag werken thuiskomt vindt hij bij de post een rouwkaart en een brief van een notaris. Tot zijn verbazing blijkt zijn tante te zijn overleden. De brief van de notaris is een uitnodiging voor het lezen van het testament. Samen met zijn twee zusjes hoort Imre de verdeling van de nalatenschap van tante Wanda aan; de zussen krijgen enkele juwelen en Imre erft het strandhuis. Daarnaast ontvangt hij een som geld en een sleutel van een kluis. De zusjes zijn allesbehalve tevreden, waarom erft Imre zoveel en zij navenant niets? Er wordt gebroed op snode plannen waarmee de zusters wraak willen nemen. Maar hebben deze dames eigenlijk wel enig recht van spreken? Want zo dik waren ze niet met tante Wanda en ze beschuldigen Imre ervan altijd al het lievelingetje te zijn geweest. Eigenlijk klopt dat ook wel een beetje, maar waarom, dat komt later in het verhaal pas naar buiten.

Hoewel Imre niet zo snel begrijpt waarom tante Wanda juist hem het strandhuis heeft nagelaten besluit hij er toch een kijkje te nemen. Uiteindelijk blijft hij slapen en wordt midden in de nacht wakker door een nachtmerrie. Om af te koelen neemt hij naakt een duik in de zee en daar komt hij Mireille tegen. Een wilde nacht volgt, maar daar blijft het niet bij. Er ontstaat een bijzondere relatie tussen hen tweeën.

En dan is er nog de kluis en een brief van Tante Wanda. Hierin wordt duidelijk wie tante Wanda in werkelijkheid echt was. Ook onthult ze een geheim van haar man, Olivier. Hij blijkt een geniaal wetenschapper te zijn die een wel heel bijzonder goedje heeft ontwikkeld en daar zelfs al patent op heeft gekregen. Hoewel Wanda er niet achterstond geeft ze alles door aan Imre. Maar wat hij daarmee kan?

Dat de titel Voor altijd verlangen – dood en liefde als bondgenoten de lading van het hele boek wordt duidelijk als je het hele verhaal hebt gelezen. Er lopen verschillende verhalen door elkaar heen, maar door de schrijfwijze leest het prettig. Elk personage leer je uitgebreid kennen. Je leest het verhaal als buitenstaander en leeft op die manier steeds met andere hoofdpersonen mee, zoals Imre zelf, maar ook de zusjes en de activisten. Door herinneringen uit het verleden krijg je een beeld van hoe de onderlinge band in elkaar steekt. Het verhaal begint rustig maar neemt snel een vlucht doordat Imre de post ontvangt. Vanaf dan word je meegetrokken in het verhaal. Je weet dat er dingen anders zijn dan je in eerste instantie vermoed en dat zet je aan tot doorlezen.  Voor altijd verlangen is een roman die spanning en een vleugje romantiek bevat, het is een boek dat heerlijk wegleest.

Uitgeverij: Boekscout
ISBN: 9789463894074
254 pagina’s
Prijs: € 21,99

[bol_product_links block_id=”bol_5db02e1c3d290_selected-products” products=”9200000116056062″ name=”Voor altijd verlangen – Gilbert Keyzer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.